"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η αστυνομία απειλεί τους εργάτες της Κόντι με συλλήψεις (Praxis)

Σχόλιο Praxis: λίγες ώρες μετά την απόπειρα τρομοκράτησης των απεργών στην χαλυβουργία με την σύλληψη του Προέδρου του συνδικάτου Γ.Σιφωνιού, ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους κινείται ενάντια σε άλλη μια εργατική κινητοποιήση, στην ΚΟΝΤΙ, όπου οι απολυμένοι και το εργοστασιακό σωματείο αγωνίζονται απο τον Αύγουστο για τα δικαιώματα τους. Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ μαζί με εργαζόμενους απο κοντινά εργοστάσια δίνουν, αυτές τις ώρες, μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Η αλληλεγύη με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη διάδοση της είδησης, είναι κάτι παραπάνω απο αναγκαία.

Η αστυνομία απειλεί τους εργατές της ΚΟΝΤΙ με συλλήψεις

Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ (κατασκευή πάνελς), θυγατρική της Arcelor Mital, στον Βόλο (Β' Βιομηχανική Περιοχή ) από τον Αύγουστο του 2011 έχουν κατασκηνώσει έξω από το εργοστάσιο διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην δουλειά ενάντια στις απολύσεις που έκανε η εργοδοσία με την ψεύτικη αιτιολογία ότι θα κλείσει το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο δεν έχει κλείσει και κάνουν και προσλήψεις προσωπικού. Το εργοστασιακό σωματείο και όσοι σταθήκαμε στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή εκτιμήσαμε, σωστά, ότι η εργοδοσία θέλει να απαλλαγεί από τους "ακριβούς" εργάτες και από το σωματείο και να ξαναλειτουργήσει την παραγωγή σε καθεστώς "γαλέρας".

Χθες Δευτέρα προσπάθησε να βγάλει εμπόρευμα με δύο νταλίκες για να το πουλήσει στην Λάρισα. Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την κοροϊδία πως ένα "κλειστό" εργοστάσιο κάνει πωλήσεις. Ο διευθυντής του εργοστασίου Ουζιέλ (Γάλλος) κάλεσε την αστυνομία ενώ προκαλούσε τους εργάτες και όσους είχαν πάει για συμπαράσταση φωτογραφίζοντας αυτούς και τους αριθμούς των αυτοκινήτων. Η αστυνομία ζήτησε από τους εργάτες να απομακρυνθούν από τον χώρο για να γίνει η μετακίνηση των εμπορευμάτων αλλά οι εργάτες απάντησαν με μία φωνή ότι δεν πάμε πουθενά εδώ είναι η ζωή μας και θα μείνουμε εδώ. Το βράδυ η αστυνομία ξαναπήγε στο εργοστάσιο και απείλησε ότι έχουν γίνει μηνύσεις από την εργοδοσία και εάν δεν φύγουν οι εργάτες θα κάνουν συλλήψεις. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργατών αναγκάσθηκαν να φύγουν.

Σήμερα Τρίτη 6 Μάρτη η αστυνομία και τα ΜΑΤ (μία κλούβα) είναι έξω από το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ και απειλούν να επιτεθούν στους εργάτες που δεν αποχωρούν από τον χώρο.

Για συμπαράσταση έτρεξαν κοντά τους οι εργάτες από τα εργοστάσια της ΜΕΚ-ΒΕΚ (Λεμονιάς) που είναι σε απεργία για τα δεδουλευμένα τους, από την Χαλυβουργία καθώς και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας.

Η αποφασιστική στάση των εργατών που πιάστηκαν σε αλυσίδες και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον χώρο ανάγκασαν τα ΜΑΤ σε αποχώρηση, μάλλον προσωρινή.

Στο χώρο τώρα βρίσκονται αστυνομικοί και ασφαλίτες που προσπαθούν να πείσουν τους εργάτες και το σωματείο να αποχωρήσουν αλλιώς θα τους συλλάβουν.

Είναι ανάγκη να στηριχτούν από όσο κόσμο είναι διαθέσιμος τώρα και όλη την ημέρα.

Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές, via Praxis.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας