"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πρυτανική σύνοδος μετά ξύλου ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανεξέλεγκτη βία από τα ΜΑΤ στα Γιάννενα. Σε πρόβα τζενεράλε για τις μελλοντικές κατασταλτικές επιχειρήσεις επιδόθηκε η αστυνομία έξω από τη σύνοδο των πρυτάνεων στα Γιάννενα την Παρασκευή το απόγευμα. Τα ΜΑΤ χτύπησαν με πρωτοφανή βιαιότητα την πορεία των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο όταν αυτή έφτασε μπροστά στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η σύνοδος. Πέντε συνολικά διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στη μέση, στα χέρια και στο κεφάλι, μια φοιτήτρια, μέλος της νΚΑ εισήχθη τελικά στη νευροχειρουργική κλινική και η γραμματέας του Συλλόγου διοικητικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πήρε εξιτήριο αφού πρώτα της τοποθετήθηκε γύψος στο χέρι.




του Γιώργου Τσαντίκου




Η αστυνομία για να χτυπήσει την πορεία προφασίστηκε ότι είχε εντολή από την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από τη σύνοδο, κάτι που ωστόσο ο πρύτανης διέψευσε με δηλώσεις του, λέγοντας ότι η αστυνομία ενεργούσε κατόπιν δικού της σχεδίου και ότι στον ίδιο είπαν ότι «προστατεύουν πολιτικά πρόσωπα». Στη σύνοδο ωστόσο δεν υπήρχε κανένα «πολιτικό πρόσωπο», μια και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας θα ερχόταν την επόμενη μέρα. Δεν είναι μικρές και οι ευθύνες της πρυτανικής αρχής, μια και η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αντί για κάποιον πανεπιστημιακό, σχεδόν έκανε βέβαιη την παρουσία των ΜΑΤ. Ένας φοιτητής επίσης συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Έτσι φάνηκε ότι η αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας από τη «σκληρή» Διαμαντοπούλου η οποία έφυγε λίγους μήνες πριν τις εκλογές, εγκαταλείποντας το «έργο ζωής» της, από τον υποτίθεται «πολιτισμένο» Μπαμπινιώτη, θα κάνει την εφαρμογή της πολιτικής διάλυσης της δημόσιας παιδείας ακόμα πιο σκληρή. Επίσης, η πρώτη πράξη του παρασημοφορημένου από το FBI Χρυσοχοΐδη ως νέου υπουργού Προστασίας Πολίτη, χαρακτηρίστηκε από ανεξέλεγκτη βία από τους πραίτορες της κυβέρνησης μειοψηφίας της τρόικας.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι αυτά συνέβησαν την ίδια μέρα που ο Χρυσοχοΐδης έφτιαχνε το κλίμα ενόψει παρελάσεων της 25ης Mαρτίου, μιλώντας για «επεισόδια από μειοψηφίες» και μόλις δύο βδομάδες μετά από την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου στα Γιάννενα, όπου η κατάληψη της πόλης από τα ΜΑΤ δεν μπόρεσε να εμποδίσει τις εκδηλώσεις οργής από τους μαθητές και στο σπάσιμο του κλοιού των ΜΑΤ από τους διαδηλωτές.
 
πηγή: prin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας