"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ 
Τοποθέτηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 1/3/2012 


  Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ενώ απαριθμεί αναλυτικά την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), ξέχασε να πει (τυχαίο; – δε νομίζω) ποιός, γιατί και σε όφελος τίνος, καταργεί και διαλύει τους δύο Οργανισμούς! Να του το θυμίσουμε εμείς: Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με το Μνημόνιο 2 που είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, σε όφελος του ΣΕΒ (κατάργηση εργοδοτικών εισφορών) και των δανειστών – τοκογλύφων ΕΕ και ΔΝΤ και σε βάρος των εργαζομένων, ακόμα και μικρομεσαίων (τουριστικές, ξενοδοχειακές, θεατρικές επιχειρήσεις κ.α.) 
  Εμείς, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» δεν «μασάμε» την παγίδα, την «τρίπλα», τον ελιγμό του άθλιου υπαλληλίσκου του ΣΕΒ και της τρόικας κ. Κουτρουμάνη για εξάμηνη αναστολή εκτέλεσης των δυο οργανισμών μέσω του ΟΑΕΔ.  Παλεύουμε για να αποκρουστεί άμεσα και να ανατραπεί η διάλυση ΟΕΚ και ΟΕΕ, που έχει ολέθριες συνέπειες:  
  • Πρώτο: Απολύονται 1.400 εργαζόμενοι, 750 στον ΟΕΚ και 650 στον ΟΕΕ, την ώρα που η ανεργία ξεπέρασε το 21% και πάει να γίνει Ισπανική (25%). 
  • Δεύτερο: Κλείνουν 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΕΕ που φιλοξενούν δωρεάν 2.500 εργατόπαιδα. 
  • Τρίτο: Δίνεται η «χαριστική βολή» στο δικαίωμα για εργατική κατοικία (κατασκευαστικά προγράμματα, στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου κ.α.) 
  • Τέταρτο: Το ΙΚΑ κατακρατεί και ληστεύει 4 δισεκατομμύρια Ευρώ που είναι οι συσσωρευμένες οφειλές του σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, από τις ήδη καταβεβλημένες και εισπραγμένες εισφορές υπέρ των δύο Οργανισμών.  Τα χρέη αυτά «επιτάσσονται» εμμέσως υπέρ των τοκογλύφων, αφού κάλυψαν με τη σειρά τους ελλείμματα του ΙΚΑ, που προέκυψαν από την εισφοροδιαφυγή και την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου. 
  • Πέμπτο: Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ληστεύει επιπλέον και την τεράστια ακίνητη περιουσία των δυο Οργανισμών, που υπερβαίνει σήμερα τα 15 δισεκατομμύρια Ευρώ, για να πληρώσει με αυτά τους τοκογλύφους – δανειστές (θα μπούν στον ειδικό κοινό λογαριασμό Σόιμπλε – ΣΕΒ – ΔΝΤ)!  
  Η μοναδική ελπίδα για τη διατήρηση ΟΕΚ και ΟΕΕ, βρίσκεται στους ενωτικούς μαχητικούς αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, του Μνημονίου διαρκείας, συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.  
  Επειδή η πλειοψηφία του Π.Σ. αρνείται να ζητήσει την ανάκληση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου αριθ. 7/28-2-12 που διαλύει αναδρομικά (από 14/2/2012) τους δύο οργανισμούς και οδηγεί σε εκποίηση την περιουσία τους, γι’ αυτό ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση του κ. Γ. Γεωργιόπουλου και το ψήφισμα που δέχονται το Μνημόνιο και τη διάλυση των δυο οργανισμών, αλλά υποστηρίζουν δήθεν και τους εργαζόμενους (και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα)! 

1/3/2012       Δημήτρης Δεσύλλας – Περιφερειακός Σύμβουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας