"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα

Για την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τον τραυματισμό αγωνιστών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.  Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.  
Η επιδρομή των ακροδεξιών εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ για την κατατρομοκράτηση και τον εκβιασμό του λαού, με το χτύπημα στους αγώνες και τις συλλογικές του διαδικασίες, έτσι ώστε να λυγίσει κάτω από το βάρος της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.  Συνδέεται με την επίθεση των τελευταίων ημερών από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με επίσημη ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική, στοχοποιώντας τους μετανάστες, δίνοντας χώρο και νομιμοποίηση στους ακροδεξιούς δολοφόνους.  Συνδέεται με τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει και να παρουσιάσει το πανεπιστήμιο ως «άντρο ανομίας και ανασφάλειας», να προχωρήσει στην πράξη η παραβίαση του ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις και να το παραδώσει στις δυνάμεις της αγοράς, του κέρδους και της καταστολής.
Η απάντηση θα δοθεί -όπως δόθηκε και σήμερα- από το ίδιο το μαζικό ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα που θα περιφρουρήσει και θα δυναμώσει τις συλλογικές διαδικασίες και την πάλη του. Θα είναι απάντηση πολιτική, αποφασιστική, μαχητική μαζί με την υπόλοιπη νεολαία και τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κρίσης και των μνημονίων. Για το τσάκισμα του μαύρου μέτωπου που την προωθεί και της κρατικής, παρακρατικής και ακροδεξιάς βία που τη συνοδεύει. Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα. 
Αθήνα 29/3/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας