"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ

Την εβδομάδα που τελείωσε, από μέρα σε μέρα προσμέναμε την αίσια έκβαση των διαβουλεύσεων με τον ένα επενδυτή (οι δύο έγιναν ένας τελικά) με τον οποίο η ιδιοκτησία διατείνεται ότι «παζαρεύει» την πώληση της εφημερίδας:

- Την Πέμπτη (2/2/2012), ο κ. Γιαννίκος θα μας ανακοίνωνε το όνομα. Αντ’ αυτού, μας είπε «περάστε αύριο».

- Την Παρασκευή, μας διαβεβαίωσε ότι έκλεισε η συμφωνία (πουληθήκαμε;!) και ότι τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας στους προέδρους των Ενώσεων, παρουσία των νομικών συμβούλων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Bestend.

Εμείς όλα αυτά τα ακούμε με σκεπτικισμό και κρατάμε μικρό καλάθι. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε ένα και μόνο αίτημα: την καταβολή των δεδουλευμένων που μας οφείλει από τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο νομικό μέσο:

- Την περασμένη Δευτέρα (30/1/2012), έγινε
στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας συνάντηση, παρουσία της νομικής συμβούλου της εργοδοσίας και αντιπροσωπείας των εργαζομένων, καθώς και του νομικού συμβούλου μας, για την επίλυση εργατικής διαφοράς (η «διαφορά» είναι η μη καταβολή των μισθών μας…), κατά την οποία συντάχθηκε σχετικό πρακτικό από την αρμόδια επιθεωρήτρια.

- Κατόπιν αυτής της συνάντησης και καθώς η εργοδοσία δεν παρείχε καμία ουσιαστική απάντηση στο αίτημα για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (οφειλή που και επισήμως αναγνώρισε ενώπιον της αρμόδιας επιθεωρήτριας), καταθέσαμε ομαδικά υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες ζητούμε την ποινική δίωξη του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας.

- Την ερχόμενη Δευτέρα (6/2/2012) θα κατατεθεί ομαδικά αίτημα για επίσχεση εργασίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Bestend.

- Την Παρασκευή (10/2/2012) εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχαμε καταθέσει ομαδικά με τη νομική αρωγή των Ενώσεών μας.

Και έπεται συνέχεια…



Εργαζόμενοι της Bestend (εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», περιοδικά «TiVο», «Δίφωνο», «Informer»)

ergazomenoiependyti.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας