"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη σημερινή αθώωση των 11 κατηγορούμενων μαθητών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τη σημερινή αθώωση των 11 κατηγορούμενων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που μαθητές οδηγούνται σε δίκη εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Αυτή τη φορά, όμως, το σχέδιο του Υπ. Παιδείας να καταστείλει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες της μαθητικής νεολαίας κάνοντας χρήση της κατάπτυστης πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Αρσένη, του «ιδιώνυμου» δηλαδή κατά των μαθητών, και ισοπεδώνοντας κάθε δημοκρατική εγγύηση, έπεσε στο κενό.
Τέτοιες ενέργειες έχουν μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται και διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αλλά και όποιον άλλο αντιδρά στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Η αυταρχική αντιμετώπιση της νεολαίας την τελευταία περίοδο, με διώξεις βάσει τρομονόμου σε ανήλικους στη Λάρισα, με διωκόμενους μαθητές στο Κιλκίς απλά και μόνο επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στα μεταλλεία της περιοχής, με την κατάργηση του ασύλου, με τις μηνύσεις καθηγητών εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών, με τη «μηδενική ανοχή» και τη βίαιη φυσική καταστολή δείχνει το φόβο της εξουσίας απέναντι σε μια γενιά που  αγωνίζεται για να πάρει πίσω το μέλλον που της έχουν κλέψει. Η νεολαία, που αντιμετωπίζει τα κλεισίματα σχολείων, τη διάλυση των πτυχίων και της φοιτητικής μέριμνας, την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία που πλησιάζει στο 40%, μπορεί να αποτελέσει τον «αστάθμητο παράγοντα», τον καταλύτη για ευρύτερες κοινωνικές ανατροπές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έχει πρωτοστατήσει μέσα στους νεολαιίστικους αγώνες των τελευταίων ετών, καλεί όλη τη νεολαία σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, που θα μπορέσει μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό και εργατικό κίνημα να ανατρέψει την άγρια επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας