"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Κούρεμα» των ταμειακών διαθεσίμων των ΝΠΔΔ: Έγκλημα προμελετημένο και διαρκές!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη μετατροπή από την Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα των ταμειακών διαθεσίμων των ΝΠΔΔ και το «κούρεμά» τους στη συνέχεια. Πρόκειται για προμελετημένο και διαρκές έγκλημα εναντίον των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η υποχρεωτική κατάθεση με βάση το νόμο 2469/1997 όλων των ταμειακών διαθεσίμων στο «Κοινό Κεφάλαιο ΝΠΔΔ και ΑΦ», ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειριζόταν η Τράπεζα της Ελλάδος, εν λευκώ, έδωσε τη δυνατότητα για πολλά χρόνια το δημόσιο να χρησιμοποιεί τις κρατικές επιχορηγήσεις ως «ζεστό χρήμα» για την ανακύκλωση του δημόσιου χρέους και τώρα να μεταφέρει στις πλάτες των δημόσιων οργανισμών τη χασούρα από το PSI.
Υπαρκτό είναι το ερώτημα τα ταμειακά διαθέσιμα αυτά να χρησιμοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και για να διευκολυνθούν έγκαιρα Έλληνες και ξένοι «επενδυτές» να απαλλαγούν από τυχόν ελληνικά ομόλογα που μπορεί να κατείχαν. Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή δεκάδες νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και άλλοι δημόσιοι φορείς απειλούνται με άμεση και μόνιμη αδυναμία λειτουργίας. Χρήματα για προμήθειες απαραίτητων υλικών, για λειτουργικές δαπάνες, για μισθοδοσίες απλώς διαγράφηκαν!
Λέμε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο γιατί τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδος όσο και στα στελέχη της κυβέρνησης ήταν γνωστό πολύ καιρό πριν ότι αυτό θα συνέβαινε, εφόσον για 15 χρόνια ήξεραν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα μετατρέπονταν σε ομόλογα και άρα θα πήγαιναν σε «κούρεμα». Επιπλέον, είναι προφανές ότι θέλουν να αξιοποιήσουν και αυτή την κατάσταση για να εκβιάσουν για στήριξη των κομμάτων του Μνημονίου στο όνομα ότι ίσως και μετεκλογικά δοθούν κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις. Δείχνει αυτό πόσο άμεσα και τραγικά επικίνδυνη, αλλά και κυνική είναι η πολιτική που ασκείται. Ένας δρόμος υπάρχει: ο παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός άμεσα για την ανατροπή των Μνημονίων και των κυβερνήσεών τους.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είμαστε στο πλευρό όλων των κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν για να απαιτηθεί η άμεση καταβολή όλων των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων στους δημόσιους φορείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας