"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επίσημη πια η χρεοκοπία

Πανηγυρισμοί για την ...επισημοποίηση της χρεοκοπίας μιας χώρας, σίγουρα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται! Κι όμως, οι καραγκιόζηδες του ελληνικού πολιτικού συστήματος με επικεφαλής τον προσωπικά υπεύθυνο για την έκβαση αυτή υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο και τα φερέφωνά τους, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα θριάμβου ακριβώς επειδή τελικά κατόρθωσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα και επίσημα σε «συντεταγμένη χρεοκοπία», έχοντας προηγουμένως εξουθενώσει οικονομικά τους Έλληνες και έχοντας καταστήσει τη χώρα «πρώτη αποικία της ευρωζώνης», όπως την αποκάλεσαν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου.


Λεηλάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία αφαιρώντας τους με το «έτσι θέλω» πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση Παπαδήμου – δηλαδή η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Καθιστά έτσι αναπότρεπτη τη μείωση των συντάξεων, όπως είναι το σχέδιό της. Ετοιμάζει νέα μείωση αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενώ τον Ιούνιο θα μειώσει τουλάχιστον κατά 10%-15% τις αποδοχές των δικαστών, των γιατρών του ΕΣΥ, των καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ, των στρατιωτικών, των αστυνομικών κ.λπ. Και πάει λέγοντας...
Η υιοθέτηση του διαβόητου «κουρέματος» (PSI), η υποχρεωτική επέκταση του «κουρέματος» και σε όποιον δεν συμφωνούσε (CAC) και η ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) συνιστούν την αναγνώριση της χρεοκοπίας με κάθε επισημότητα.
Μας χρεοκόπησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λοιπόν. Με ποιο αντάλλαγμα; Κούρεψαν χρέος 105 δισ. ευρώ και μας φορτώνουν ...νέο δάνειο 130 δισ. ευρώ! Μας βάζουν δηλαδή και 25 δισ. ευρώ μέσα με το «κούρεμα» που μας έκαναν! Και πανηγυρίζουν κι από πάνω!
Αν αυτοί οι αχρείοι δεν είναι πολιτικοί απατεώνες, τότε ποιοι είναι;

πηγή : prin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας