"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απειθαρχία των παραγωγών του Κάτω Νευροκοπίου να πουλήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους σε τιμές κάτω του κόστους. Οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες δεν είναι πανίσχυροι. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν πως η παράκαμψη των μεσαζόντων είναι αναγκαίο βήμα για να μπορέσουν παραγωγοί και λαός να μην συνθλιβούν από την επίθεση συγκυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.  


Δεν πρόκειται για το κίνημα της πατάτας όπως περιπαιχτικά έσπευσαν να το  βαφτίσουν πρόθυμα τα  παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης. Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη αναγκαιότητα παραγωγών και λαού που βρίσκονται στο όριο της πείνας και της κοινωνικής καταστροφής. Είναι εικόνες από το μέλλον για τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται, οι παραγωγοί του πλούτου να έχουν τον πρώτο λόγο  στο παραγόμενο προϊόν τους.  Και αντίστοιχα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό και φθηνό τρόφιμο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την αριστερά με την κοινή δράση της στο κίνημα να αφουγκραστεί τους τρόπους που διοχετεύεται η λαϊκή κινητικότητα. Να μην σηκώσει αμήχανα τους ώμους της, να μην βρεθεί απέναντι, αλλά να μπει μπροστάρης μέσα από μαζικούς φορείς, μέσα από σωματεία και συνδικάτα, μέσα από την πάλη της για την ανασυγκρότηση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος ώστε αυτές οι πρωτοβουλίες ούτε να ξεφουσκώσουν, ούτε να αξιοποιηθούν σε κανάλια ενσωμάτωσης. Τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής τροφίμων είναι υπόθεση όλων μας και για εμάς είναι ενταγμένα στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ε.Ε, την έξοδο από το ευρώ,  τη διαγραφή του χρέους,  την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες  
                                                                                                       

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Κλαδική επιτροπή Ηπείρου Αγροτοκτηνοτρόφων-Γεωτεχνικών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας