"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι ληστές ξαναχτύπησαν

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το κόλπο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για αλυσόδεμα της χώρας επί δεκαετίες προκειμένου να διασφαλιστούν οι ξένοι δανειστές μέσω του «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους και της μετατροπής του από χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη και διεθνείς οργανισμούς που δεν μπορεί να μην πληρωθεί παρά μόνο σε επαναστατικές συνθήκες. Παράλληλα, με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προωθήθηκε αποφασιστικά η γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου για περαιτέρω δραστική συρρίκνωση του ύψους των συντάξεων των Ελλήνων και το σταδιακό πέρασμα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα χέρια των ευρωπαίων τραπεζιτών.


του Γιώργου Δελαστίκ


Η κυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπό τον Γιωργάκη αρχικά και τον Παπαδήμο στη συνέχεια, επιτέλεσε το πρώτο, το δυσκολότερο και πιο καθοριστικό τμήμα της αποστολής της. Η κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η πρωτοφανής μείωση των μισθών και συντάξεων, η πορεία διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων και ο αρχικός –είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι όμως προσωρινός– εξανδραποδισμός του ελληνικού λαού είναι πλέον τετελεσμένα εγλήματα. Η αναστροφή αυτής της κατάστασης είναι πλέον άκρως αμφισβητήσιμο, αν μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο αυτού του συστήματος ή αν απαιτεί ως προϋπόθεση μια νικηφόρα κοινωνική επανάσταση. Ακόμη και οι πιο οριακές βελτιώσεις χρειάζονται πολύ σκληρούς αγώνες για να κερδηθούν στις σημερινές συνθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καπιταλισμός δεν έχει πλέον δυνατότητες άσκησης εναλλακτικών πολιτικών. Οι αστοί έχουν πλήρη επίγνωση ότι καθόλου μοναδική επιλογή δεν είναι η πολιτική που ασκούν σήμερα σε όλη την Ευρώπη και την οποία παρουσιάζουν ως δήθεν «μονόδρομο» για τον απλούστατο λόγο ότι είναι η πιο επιθετική και προσφέρει τα μέγιστα δυνατά κέρδη στο κεφάλαιο και ιδίως στους πιο ισχυρούς τομείς του.
Με την αρπαγή 12-15 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι βέβαιη η άμεση μείωση όλων των συντάξεων, των κύριων συντάξεων και όχι μόνο των επικουρικών, στους επόμενους μήνες. Πριν κλείσει χρόνος θα έχουν μειωθεί όλες σχεδόν οι συντάξεις. Θα αφήσουν να περάσουν μερικοί μήνες για να αποσυνδεθεί στις συνειδήσεις του κόσμου η μείωση των συντάξεων από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που κατείχαν και στη συνέχεια θα πουν στον κόσμο: «Βλέπετε τι ελλείμματα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε συντάξεις από λεφτά που δεν έχουμε, άρα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις. Κι αν του χρόνου πάλι δεν βγαίνουμε, να μειωθούν και πάλι και πάλι και πάει λέγοντας...». Με τη ληστεία του «κουρέματος» δεν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού. Κάθε άλλο. Στην αρχή της φτωχοποίησης του πληθυσμού βρισκόμαστε ακόμη, όχι κοντά στο τέλος. Νέα, διαρκώς και χειρότερα μέτρα θα έρχονται κάθε τόσο. Νέο κύμα μέτρων που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και αιματοχυσία θα φέρουν οι κατοχικές δυνάμεις τον Ιούνιο και θα τα υλοποιήσει η όποια κυβέρνηση υπηρετών του κεφαλαίου βρίσκεται στην εξουσία. Μετά από μακρά περίοδο ταλάντευσης, οι Γερμανοί φαίνεται να καταλήγουν να αναθέσουν στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ να τα υλοποιήσουν για να τον ξεφτιλίσουν εντελώς κι αυτόν σαν τον Γιωργάκη και να τον έχουν τυφλό όργανό τους.

Με τη στάση του κατά τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπό τον Παπαδήμο πέρασε με άριστα όλα τα τεστ δουλοφροσύνης και γι’ αυτό μετά και τη διαγραφή των εικοσιενός δικών του βουλευτών η Άνγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος του Τέταρτου Ράιχ, καταδέχτηκε να τον συναντήσει για πρώτη φορά κατ’ ιδίαν και να του δώσει το στάτους του «πρωθυπουργήσιμου»! Θα του δώσουν φυσικά και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ως «τσόντα» για να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία, το μέγεθος της οποίας όμως παραμένει «αγκάθι» καθώς εξαρτάται από τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή θα εκφραστεί στις κάλπες. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί –οι οποίοι σημειωτέον έχουν πλημμυρίσει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα με δεκάδες πράκτορες της BND (σ.σ. της γερμανικής CIA) για να σχηματίσουν αυτοτελή άποψη για τις διαθέσεις του ελληνικού λαού απέναντι στο Τέταρτο Ράιχ και την ΕΕ και τους έλληνες πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ– δίνουν απρόθυμα την άδεια διενέργειας βουλευτικών εκλογών το Μάιο. Συγκλίνουν στην άποψη ότι μετά τα μέτρα του Ιουνίου θα είναι σχεδόν αδύνατο να πιάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί πάνω από 100 βουλευτές ώστε με τους επιπλέον 50 της ΝΔ ως μπόνους στο πρώτο κόμμα να συγκεντρώσουν πάνω από 151 για να έχουν απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι αποσυνθετικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν επίσης στο Βερολίνο ελπίδες ότι μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να κρατήσει ακόμη ένα - ενάμιση χρόνο.

Τους ανησυχεί επιπλέον η έναρξη της διαδικασίας αποσύνθεσης και της ΝΔ μετά τη μνημονιακή κωλοτούμπα του Σαμαρά και την κατά τις δημοσκοπήσεις πανηγυρική είσοδο στη Βουλή του κόμματος Καμμένου. Η καταβύθιση του ΛΑΟΣ και η πιθανότατη είσοδος στο κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής επεκτείνουν τη «μπαχαλοποίηση» του πολιτικού σκηνικού και στο χώρο της φασίζουσας Ακροδεξιάς, με τις «μνημονιακές» δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ να χάνουν σε όλα τα μέτωπα αναφορικά με τη λαϊκή επιρροή τους.

πηγή: prin.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας