"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κάτω η νέα "χούντα" κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου για ψωμί, δουλειά,ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία.




ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ «ΧΟΥΝΤΑ»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
     ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΡΗΞΗ-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ανεξάρτητοι επαγγελματίες, φτωχομεσαίοι αγρότες, Νέοι και νέες

Ποτέ μέχρι σήμερα μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο η επίθεση στους εργαζόμενους δεν ήταν τόσο βίαιη όσο σήμερα. 5 χρόνια μνημονικής κόλασης είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε διάλυση μισθούς και συντάξεις, πρωτοφανή ανεργία και φτώχια, διάλυση των δημόσιων αγαθών, τσάκισμα μικρομεσαίων κι αγροτών διαρκή βία.




Τώρα πια ξέρουμε γιατί όλα αυτά: Για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την βαθιά του κρίση. Για να σωθούν  οι τραπεζίτες -Γάλλοι, Γερμανοί,  Έλληνες που φόρτωσαν τις χρεωμένες τράπεζές τους στον ελληνικό λαό...  Για να σωθεί το ευρώ.
Ύστερα από 30 γενικές απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις που κλόνισαν το κυρίαρχο σύστημα, με κλιμάκωση των αγώνων  και στις εκλογικές μάχες που έρχονται μπορεί και πρέπει:

  • Ν’ ανοίξει ο δρόμος της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Να επιβληθούν άμεσα μέτρα για την επιβίωση και την βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων.
  • Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για ένα  άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία ενάντια στον καταστροφικό «ευρωμονόδρομο», σε σύγκρουση με το κεφάλαιο τα μνημόνια και το χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με τους εργαζομένους στο τιμόνι!

ΚΑΤΩ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ  Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Η ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ΕΕ όχι μόνο δεν στάθηκε «ασπίδα στην κρίση», αλλά μαζί με την μισητή τρόικα και τις ελληνικές κυβερνήσεις ήταν αυτή που δημιούργησε την φρίκη που ζούμε.
- Η ΕΕ και η ευρωζώνη με τις συνθήκες τους (Μάαστριχτ, συνθήκες για την οικονομική διακυβέρνηση) οδηγούν σε μόνιμο διαρκές μνημόνιο.
- Με την λεγόμενη ελευθερία των αγορών, το κεφάλαιο μπορεί ανενόχλητο να εκβιάζει κράτη και λαούς, να «μεταναστεύει» όπου μυρίζεται μεγαλύτερα κέρδη, να κρύβει εκατοντάδες δις (πάνω από 600 δις οι έλληνες επιχειρηματίες)  σε «φορολογικούς παραδείσους».
- Με περιορισμούς, και ποσοστώσεις, με την στήριξη των πιο ισχυρών πολυεθνικών, παράλληλα με τις επιπτώσεις της κρίσης, ολόκληροι κλάδοι (ναυπηγεία, χαλυβουργία) οδηγούνταν σε κλείσιμο και καταστροφή.
- Στην υπηρεσία των μονοπωλιακών αγροτοδιατροφικών συμφερόντων, των μεγαλοαγροτών και των μεσαζόντων η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) τσάκιζε τους μικρομεσαίους αγρότες, μετατρέποντας την Ελλάδα από χώρα εξαγωγική σε εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων.
- Η ρατσιστική Ευρώπη- φρούριο («Frontex», Δουβλίνο ΙΙ κλπ) οδηγεί σε Λαμπεντούζες,  Φαρμακονήσια, εκατόμβες μεταναστών και προσφύγων, διαίρεση ντόπιων και ξένων εργατών..
- Η ΕΕ καταστρέφει την φύση και το περιβάλλον. Προωθεί τα μεταλλαγμένα, βάζει πάνω από  όλα τους «επενδυτές».

Η ΕΕ είναι ένας βαθιά ολοκληρωτικός μηχανισμός επιτροπείας και επιβολής των πιο βάρβαρων πολιτικών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενίσχυσης των μεγάλων κρατών και των πολυεθνικών τους. Ένας μηχανισμός που δεν διστάζει να στηρίξει ακόμα και ανοιχτά φασιστικές συμμορίες, όπως στην Ουκρανία, για τα συμφέροντά της.

Για αυτό απαιτείται ρήξη και αποδέσμευση απ’ αυτή την λυκοσυμμαχία. ΑΝΑΤΡΟΠΗ των κυβερνήσεων που την υπηρετούν. Για να έχουμε δικαιώματα, μισθούς, παιδεία και υγεία, δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, για να ανοίξει ο δρόμος της  κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και του λαού.

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Μόνο ένα πρόγραμμα σε ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για απειθαρχία και αποδέσμευση απ’ το ευρώ και την ΕΕ, μπορεί να μας βγάλει από την κρίση σε όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Με βασικούς στόχους:

- Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και  κάθε κυβέρνησης με την ίδια πολιτική.
- Μονομερής καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
- Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.
Άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
- Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας και δωρεάν ασφάλιση για όλους τους ανέργους, μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών δουλειάς, δημόσιες επενδύσεις και προσλήψεις στο δημόσιο για τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.
- Όχι στα χαράτσια και την εξοντωτική φορολογία, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων. Κανένας πλειστηριασμός
Όχι στην ΚΑΠ. Μέτρα υπέρ της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενίσχυση των συνεταιρισμών της.
- Ανατροπή της αντιδημοκρατικής πολιτικής της βίας, της καταστολής, με δημοκρατικές κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων και του λαού.
Πάλη κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά τους.
- Υπεράσπιση της φύσης και του περιβάλλοντος από τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέτοια πολιτική. Με τους όρκους πίστης στην ευρωζώνη και την ΕΕ, με την αποδοχή του δυσθεώρητου χρέους, τονσυμβιβασμό του με τον ΣΕΒ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ακολουθεί μια πολιτική συνέχισης της λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων, που θα οδηγήσει στην  ήττα και την απογοήτευσης  τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα είτε γίνει κυβέρνηση, είτε όχι.

Το ΚΚΕ παραπέμπει τα πάντα, και την έξοδο απ’ την ευρωζώνη και την ΕΕ, στο μακρινό μέλλον της «Λαϊκής Εξουσίας». Δεν παλεύει σήμερα για ένα πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί με αριστερές κορώνες. Περιφρονεί, υπονομεύει και διασπά κάθε ταξική αγωνιστική διεκδίκηση, διευκολύνοντας αντικειμενικά την κυβέρνηση..

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Η ανατροπή της επίθεσης, η ουσιαστική βελτίωση της ζωής μας  δεν σημαίνει μια απλή κυβερνητική εναλλαγή ενώ η κυρίαρχη πολιτική μένει άθικτη. Σημαίνει το ξήλωμα όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων της τελευταίας εξαετίας με την δύναμη του οργανωμένου λαού.

Με την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ενισχύουμε τις δυνάμεις:
- που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα, χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις.
- που παλεύουν για μια άλλη αριστερά, ανεξάρτητη από το σύστημα αντικαπιταλιστική, επαναστατική και ενωτική. Για την συσπείρωση όλων των δυνάμεων που στρέφονται ενάντια στο νέο κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν, τον ιμπεριαλισμό και την ΕΕ. Για να υπάρχει ισχυρός ο πόλος της ελπίδας στην ελληνική κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου