"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στα νοσοκομεία Αιγίου και Μεσολογγίου

Με ανακοίνωσή τους το σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, «Ο Ασκληπιός», κάνουν γνωστό πως «Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Αιγίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει, προχωρούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 10πμ-1μμ με παράλληλο κλείσιμο της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων (μη είσπραξη των 5 ευρώ). Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο χώρο των συνελεύσεων(-2) με θέμα: “Νοσοκομείο Αιγίου – κομμάτι μιας υγείας που νοσεί”.
Θεωρούμε αναγκαία αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης των σωματείων και κάθε πολίτη προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δραματικές εξελίξεις του χώρου μας που μας αφορούν όλους. 
Αγωνιζόμαστε για
• Αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην υπηρεσία του πολίτη.
• Για να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών.
• Για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με μόνιμο προσωπικό.
• Για την άμεση κάλυψη του νοσοκομείου μας σε υλικά και φάρμακα.
• Για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας».
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αναφέρουν ότι: «Στις1/1/2013 Ενοποιούνται οι δύο Οργανισμοί (Γ.Ν. Μεσολογγίου με Γ.Ν. Αγρινίου) σε έναν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παύσει η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Για το έτος 2012 μειώθηκε στο μισό (1/2) ο Προϋπολογισμός (σύριγγες, φάρμακα, πετρέλαιο κλπ)».
Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή τους και καλώντας σε συμμετοχή και συντονισμό τους τοπικούς φορείς, τονίζουν πως: «Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατανοούν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας. Το δεύτερο μνημόνιο καθώς και η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν απαξιώσει τον χώρο της Υγείας.
Η ψήφιση του νόμου 4052/2012 Νοσοκομεία Ε.Σ.Υ. – ενιαία Ν.Π.Δ.Δ θα επιφέρει από 1/1/2013 Ενιαίο οργανισμό του Νοσοκομείου μας με το Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς από 25/7/2011 Ν. 84627 με απόφαση του Υπουργού Υγείας είμαστε διασυνδεόμενο Νοσοκομείο του Νοσοκομείου Αγρινίου, με ενιαίο Διοικητή και ενιαία Διοίκηση.
Εμείς σαν εργαζόμενοι είμαστε αντίθετοι με τα παραπάνω απαιτούμε και διεκδικούμε το Νοσοκομείο μας να λειτουργεί αυτοδύναμα (αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ ) για αυτό λέμε όχι στην υποβάθμιση και ζητάμε ένα Nοσοκομείο αυτόνομο, αναβαθμισμένο που να παρέχει ιατρική περίθαλψη και να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής μας καθώς το Νοσοκομείο μας καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του νομού μας (από την ορεινή Ναυπακτία μέχρι τον Μύτικα).
Για όλα τα παραπάνω στις 15 Μάρτη 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Γενική Συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου».
 
 
Πηγή: ΕΡΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας