"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χτύπημα ενάντια στην κοινωνία η υπερψήφιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της νέας Συνθήκης του Ευρώ

Νέο χτύπημα ενάντια στον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία αποτελεί η υπερψήφιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της νέας Συνθήκης για το Ευρώ από 194 βουλευτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Συμμαχίας. Με την κατάπτυστη αυτή απόφαση θεσπίζεται ο λεγόμενος ειδικός λογαριασμός που θα δεσμεύει τα δημόσια έσοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεσμεύεται επίσης η Ελλάδα με τη νέα Συνθήκη για το Ευρώ να βάλει στο Σύνταγμά της τη δέσμευσή της για αιώνια λιτότητα και πάγωμα αυξήσεων, περιθωριοποίηση των κοινωνικών αναγκών και παράδοση των δημόσιων οικονομικών στη γραφειοκρατία της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην ευρωχούντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η Δημ. Συμμαχία θα είναι για πάντα υπόλογοι για αυτή την απόφαση. Τα παχιά λόγια του Σαμαρά για αναδιαπραγμάτευση της μνημονιακής και οι φλυαρίες του Βενιζέλου για ανάπτυξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν την παραμικρή αξία, όταν προσπαθούν να δεσμεύσουν νομικά τη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο σε ένα Μνημόνιο δίχως τελειωμό. Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη πήρε πίσω στο παρά πέντε τη δέσμευσή της ότι θα ψηφίσει και αυτή, φοβούμενη το κόστος της ταύτισης με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αλλά ο καιροσκοπισμός της δεν μπορεί να κρύψει ότι ανήκει στα εξαπτέρυγα του Μνημονίου.
Οι αποφάσεις του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – κεφαλαίου δε δεσμεύουν τον ελληνικό λαό και την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Η αντίσταση και οι αγώνες της κοινωνίας θα καταργήσουν αυτές τις συμφωνίες του πολιτικού σκηνικού της χρεοκοπίας. Ο δρόμος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού, περνά από την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, από τη συνολικότερη ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. 
Το γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 29/3/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας