"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8-3-2012

Συνάδελφοι
Ο Μάνεσης προχώρησε στις απολύσεις για το μήνα Μάρτη.
Αυτή του η ενέργεια γκρεμίζει το επιχείρημα ότι στην πρόθεσή του είναι να κλείσει το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου. Επιβεβαιώνει εμάς τους Χαλυβουργούς που λέμε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε αυτό τον ηρωικό και περήφανο αγώνα ότι είμαστε όλοι απολυμένοι.
Οι Χαλυβουργοί σήμερα για μια ακόμα φορά στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στον Μάνεση και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που τον υπηρετεί, στον καθένα που προσπαθεί να διασπάσει τον αγώνα μας. Στεκόμαστε όρθιοι, ενωμένοι, αποφασισμένοι, ατσαλωμένοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που μας εκπροσωπεί επάξια, που οργανώνει τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα μέτρα του Μάνεση και της κυβέρνησης, για να γυρίσουν στη δουλειά όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοί μας Χαλυβουργοί.
Σ’ αυτό το δίκαιο και ηρωικό αγώνα που δίνουμε πάνω από 4 μήνες τώρα, μας στηρίζουν οι οικογένειές μας, όλοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Τώρα φουντώνει η αλληλεγγύη, θα μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη. Εμείς οι Χαλυβουργοί είμαστε περήφανοι, γι’ αυτό θα τιμήσουμε όλους αυτούς που στέκονται πραγματικά δίπλα μας μέχρι το τέλος, μέχρι να νικήσουμε.
Στην κυβέρνηση και στον υπουργό εργασίας που παίζει το μεσάζοντα του Μάνεση, που μας κάλεσε στο υπουργείο για να μας εκβιάσει και να μας τρομοκρατήσει, που μας κάλεσε να σπάσουμε την απεργία λέγοντας ότι το εργοστάσιο θα κλείσει, που μας κατηγορεί ότι εμείς φταίμε με την απεργία μας που τα πράγματα έφτασαν μέχρι εδώ, ένα έχουμε να πούμε. Για άλλη μια φορά φάνηκε ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Ενώ ο Μάνεσης κάνει απολύσεις, του δίνουν άδεια να φτιάξει ιδιωτικό λιμάνι στην Ελευσίνα.
Είναι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, τα κέρδη του θέλουν να εξασφαλίσουν, γι’ αυτό νομοθετούν μαζί με την ΕΕ και την τρόικα τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, γι’ αυτό εκβιάζουν και τρομοκρατούν τους εργάτες, γιατί φοβούνται μη γίνει πράξη το σύνθημα των Χαλυβουργών, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.
Στους Χαλυβουργούς έσπασαν τα μούτρα τους, σταθήκαμε όρθιοι, δεν σκύψαμε το κεφάλι, απορρίψαμε τα μέτρα τους, τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία, κάναμε σμπαράλια τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που προσπαθούν από την αρχή του αγώνα μας να στήσουν, για να μας κάνουν να υποταχτούμε, να μπούμε στη δουλειά περπατώντας στα τέσσερα.
Συνεχίζουμε τον ηρωικό μας αγώνα με μεγαλύτερη δύναμη, κλιμακώνουμε τη δράση μας. Σήμερα οργανώνουμε μαζί με την επιτροπή γυναικών μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή.
Την Κυριακή οργανώνουμε μεγάλη Πανελλαδική σύσκεψη Σωματείων, Επιτροπών αγώνα, Συνδικαλιστών από τον κλάδο του Μετάλλου στις 11 π.μ. στο Εργατικ΄οΚέντρο Ελευσίνας για να συντονίσουμε καλύτερα τη δράση μας για να γίνει όλη η Ελλάδαμια Χαλυβουργία, για να τσακίσουμε τα σχέδια του Μάνεση, του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης.
Τώρα είναι η ώρα. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας