"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μίλησες ρε για την κυβέρνηση και τους υπουργούς;

..Και το δικαίωμα του αντιπροέδρου να αποκαλεί ομοφυλοφίλους τους δημοσιογράφους Το πρόστιμο των 5.000 ευρώ  στην «Ελληνοφρένεια»
Μια ελληνοφρενική απόφαση του ΕΣΡ
Αν ο αντιπρόεδρος μιας  κυβέρνησης αποκαλέσει ομοφυλόφιλο τον παρουσιαστή μιας τηλεοπτικής εκπομπής, το ΕΣΡ δεν παρεμβαίνει. Αν όμως ο παρουσιαστής μιας εκπομπής τολμήσει  να χαρακτηρίσει μια κυβέρνηση «ξεδιάντροπη»  θεωρώντας πως «ρουφάει το αίμα του λαού», τότε τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η απόφαση 75/6.2.22012 του ΕΣΡ επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ στο  Real FM για την «Ελληνοφρένεια», ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, που κατά τη συνήθη πρακτική της Αρχής, δεν κατονομάζεται  Ο παρουσιαστής, Θύμιος Καλαμούκης κατηγορείται πως «αναφέρθηκε στην ελληνική κυβέρνηση με φράσεις και λέξεις απαράδεκτες, όπως : <<κυβέρνηση ξεδιάντροπων προσώπων, αδίστακτων μειοδοσίας και υποτέλειας δοσιλόγων, αχρείων τύπων, βδέλλες που ρουφάνε το αίμα του λαού» άλλες παρόμοιες» Το ΕΣΡ κρίνει πως αυτό είναι «εκχυδαϊσμός» ο οποίος «δε συνιστά σάτιρα ούτε κριτική» και με εξαίρεση το δικηγόρο Γιώργο Στεφανάκη, ο οποίος πρότεινε σύσταση, τα υπόλοιπα μέλη τιμώρησαν το ΕΣΡ για αυτή την σκληρή πολιτική  κριτική.
Είναι όντως εκχυδαϊσμός οι πολιτικές κρίσεις; Το ΕΣΡ προσπαθώντας να τεκμηριώσει την υπόθεση επικαλείται την  αναμετάδοση, από την εκπομπή,  αποσπάσματος από το Mega, όπου υπάρχει  η αναφορά , του Θόδωρου Πάγκαλου  εναντίον του Δ. Καμπούρακη,  για τις σεξουαλικές του επιλογές, που του αποδίδει.  Το ΕΣΡ προσπερνάει αυτές τις αναφορές -τις οποίες όμως στην περίπτωση του  προστίμου  στο Γ. Τράγκα  για την Α. Μέρκελ τις θεωρεί χυδαίες- και επικρίνει την «Ελληνοφρένεια για την αναμετάδοσή τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας