"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έξω οι φασίστες από τον Πειραιά





Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις
Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής μας
    


Ομάδα είκοσι τραμπούκων της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστές και φοιτητές που έκαναν πολιτική παρέμβαση στην οδό Σωτήρος. Έσπασαν το τραπεζάκι, πέταξαν και έσκισαν το υλικό, χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τους αγωνιστές, ενώ προπηλάκιζαν επί αρκετή ώρα τους περαστικούς που αντιδρούσαν στην παρουσία τους. Κάτω από τις διαμαρτυρίες του κόσμου από τα μαγαζιά και τα φροντιστήρια, έφυγαν και πήγαν στα «γραφεία» που χρησιμοποιούν ως ορμητήριό τους. Η επίθεση αυτή είναι ακόμα μία σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν στόχο την εδραίωση των νεοναζί στις γειτονιές του Πειραιά. Την Τετάρτη 22/2, εισέβαλαν σε σπίτι μεταναστών στην Ευαγγελίστρια, με ρόπαλα και παραλάιζερ τραυματίζοντας άσχημα δύο άτομα. Στη Νίκαια και στου Ρέντη (περιοχή Village) οι επιθέσεις με στόχο τους μετανάστες εξελίσσονται σε υπόθεση ρουτίνας. Το Σωματείο Εργαζόμενων  στον ΗΣΑΠ έχει καταγγείλει τις επιθέσεις που οργανώνουν στους σταθμούς του ηλεκτρικού. Πρόσφατο είναι το περιστατικό της επίθεσης από φασιστοειδή σε αντικατασταλτική πορεία στο Πέραμα.
   
Οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής αποθρασύνονται από την επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος, των κινημάτων αντίστασης ανυπακοής και την υπουργοποίηση φασιστών και επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους  δρόμους και τις γειτονιές αλλά και του απεργοσπάστη, όπως απέδειξαν στη Χαλυβουργία αλλά και στις απεργιακές διαδηλώσεις του καλοκαιριού με τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς τραμπούκους που συνεργάζονταν με τα ΜΑΤ. Αποθρασύνονται από την πολιτική της ΕΕ για την «Ευρώπη-φρούριο» ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν διωγμένοι από τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους. Είναι οι ίδιοι που με την ανοχή ή και κάλυψη της αστυνομίας στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού στέλνουν ομάδες μαχαιροβγαλτών να χτυπάνε μετανάστες, αριστερούς και άλλους αγωνιστές. 

    
Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που αναιρούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες, που μισθοί και συντάξεις φτάνουν στα όρια της πείνας, που διαλύονται η δημόσια παιδεία και υγεία, που ξεπουλιέται η δημόσια-κοινωνική περιουσία, που φουντώνει η ανεργία, που ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, το σύστημα ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες. Τις χρειάζεται για να σπέρνουν τον τρόμο και να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η δράση τους είναι η συνέχεια της κρατικής βίας και καταστολής που βίωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές των πανεργατικών συλλαλητηρίων.
   












Φοβούνται την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας που απειλεί να τους ανατρέψει και προσπαθούν να κάνουν το φόβο τους δικό μας φόβο. Ο λαός του Πειραιά, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές θα καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις, θα απαιτήσει να κλείσουν τα «γραφεία»-ορμητήρια και θα δώσει αγωνιστική απάντηση. Θα μας βρουν απέναντί τους στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν.
    Δεν μας τρομοκρατούν!  
ANTINAZIΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/3, 12:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
Στηρίζουν-Καλούν
Μαζικοί Φορείς: Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ», Σύλλογος Φοιτητών Παν. Πειραιά,  Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών,  Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας,  Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά,
Πολιτικοί φορείς, οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά- Ανταρσία στο Λιμάνι, Κίνηση “Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή” Πειραιά,Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ,   ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ, Συμμαχία στον Πειραιά, Λιμάνι της Αγωνίας,, Ξεκίνημα       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας