"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρός τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς


Επιστολή της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στάλθηκε πρός την Κ.Ε. του ΚΚΕ, την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανα των οργανώσεων και κομμάτων της άλλης αριστεράς, σχετικά με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μέτωπο ρήξης και ανατροπής. 
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτιμώντας το βάθος της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα τεράστια προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και το ότι ωριμάζουν κρίσιμες κοινωνικές και ταξικές αναμετρήσεις,  ζητά άμεσα συνάντηση αντιπροσωπειών, για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων πάνω στα εξής δυο ζητήματα:  
Πρώτο: Για το συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, της δράσης των δυνάμεών μας για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων, (όπως των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και αλλού). Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην διαδήλωση και την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους, των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος. 
Δεύτερο: Για τη σταθερή κοινή δράση των δυνάμεών μας στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Συγκεκριμένα: 
-  Την συμβολή μας ώστε να υπάρξει η πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα έξω από την λογική και ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της αστικής πολιτικής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου συνδικαλισμού. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
-  Με βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης τα παρακάτω αιτήματα: α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τους συνοδεύουν. β) Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους. γ) Έξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση. δ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. ε) Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερές συλλογικές συμβάσεις, προστασία των ανέργων, ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ριζική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου. 
-  Κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης. Με σεβασμό στις απόψεις και την αγωνιστική δράση σας, διευκρινίζουμε πως, κατά την άποψή μας, , με βάση τις υπαρκτές προγραμματικές διαφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου. Ωστόσο, προτείνουμε το συντροφικό διάλογο και αντιπαράθεση, στο μαζικό κίνημα και μπροστά στους εργαζόμενους ή και με άλλες μορφές, για την πολιτική και στρατηγική προοπτική του αγωνιστικού μετώπου, ώστε να μην εκφυλίζονται οι υπαρκτές πολιτικές και θεωρητικές διαφορές μας σε έναν «ενδοαριστερό εμφύλιο», σε βάρος των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης. 
Συνημμένα, σας διαβιβάζουμε το δημόσιο κάλεσμα  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρότασή μας για το Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, όπως και την απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης με επαναστατική προοπτική, για την εργατική εξουσία και δημοκρατία προς το σοσιαλισμό και κομμουνισμό της εποχής μας.  
Με εκτίμηση, 
η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας