"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ .

Εμφανώς πιεσμένος από την συνεχή ροή των ερωτήσεων των συναδέλφων που είχαμε ασφυκτικά γεμίσει τον χώρο της περιφερειακής διεύθυνσης δήλωνε ανήμπορος να δώσει σαφής απαντήσεις στα καυτά θέματα που αφορούν τον κλάδο δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι "Δεν μπορώ όμως να λύσω ζητήματα εγώ είναι προφανές αυτό " επίσης "Εγώ νοιώθω ελλειμματικός για να σας απαντήσω” μεταθέτοντας το τι μέλλει γενέσθαι προς τα πάνω -Υπουργεία και Κυβέρνηση- καθώς και στην βούληση του Ελληνικού Λαού στις επερχόμενες Εκλογές .

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν

1. Το Μισθολόγιο -Βαθμολόγιο και η πολύ άσχημη κατάσταση που έχει επιφέρει η εφαρμογή τους στη ζωή των εκπαιδευτικών ειδικά των συναδέλφων των δυσπρόσιτων σχολείων που επιβαρύνονται με έξοδα διαμονής και μετακίνησης.

2. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με όλα τα αποτελέσματα που έχουν για τους μαθητές τους γονείς τις τοπικές κοινωνίες και τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών.

3. Αξιολογήσεις – Εφεδρείες και Απολύσεις που ανοίγουν το επόμενο διάστημα και μέσω της εφαρμογής του 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και τον Εφαρμοστικών νόμων θα είναι το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει μιας και μέσα στο Μνημόνιο υπάρχει γραπτή δέσμευση για απολύσεις στο Δημόσιο.

4. Το ζήτημα της λειτουργίας Εξεταστικού Κέντρου στην Πάτρα για τα Παιδιά των ειδικών κατηγοριών της Περιοχής ώστε να μην ταλαιπωρούνται μεταβαίνοντας στην Αθήνα για τις Εξετάσεις όπως πέρσι .

5. Τα μεγάλα Θέματα με την λειτουργία των σχολείων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των καλλικρατικών Δήμων και οι ελλείψεις σε Πετρέλαιο και κάλυψη λειτουργικών εξόδων για τις ανάγκες τους (λογαριασμοί -συντήρηση υποδομών κλπ) καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η στέγαση σε προκατασκευασμένα τύπου κοντέινερ.

Η μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία και η κάλυψη των εξόδων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

6. Το φλέγον ζήτημα των Βιβλίων που μας απασχόλησε έντονα όλους από την αρχή της χρονιάς.

Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής .

Διευθυντής δεσμεύθηκε για το τρέχον έτος

1. Να μην γίνουν προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή

2. Δήλωσε ότι πάγια θέση του είναι να καλυφθούν οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και ότι για αυτό αγωνίζεται .

3. Επίσης ότι πάγια θέση του είναι να υπάρχουν βιβλία από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία.
 
4. Επίσης ότι φέτος θα γίνει προσπάθεια λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στην Πάτρα.

Για τα υπόλοιπα θέματα (Μισθολόγιο -αξιολογήσεις -απολύσεις ) δήλωσε αδυναμία και παρέπεμψε στις βουλές της κεντρικής Εξουσίας δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα καθορίσουν την έκβαση των πραγμάτων.

Σημαντική είναι όμως και η επισήμανση ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει άμεσα μέσω Γάλλων αξιολογητών όπως και στο υπόλοιπο δημόσιο βάση ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και αυτό επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για εφεδρείες και απολύσεις.

Όπως είναι προφανές βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και την ζωή των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων από την Κυβέρνηση Παπαδήμου Παπανδρέου Σαμαρά – Κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ η οποία θα συντελείται στην πορεία προς τις Εκλογές αν αυτές γίνουν και όποτε ,θα κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα και θα συνεχιστεί και μετά από αυτές μιας και τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνούν πλήρως στην άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στις απολύσεις και στις Περικοπές μισθών και συντάξεων.

Μόνο με τη ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με συγκρότηση των σωματείων με συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες βάσης μπορεί να αναπτυχθεί και να υπάρξει ικανή εργατική απάντηση σε αυτή τη λαίλαπα.

Η αριστερά πρέπει να συμβάλει με τους εργαζόμενους μαζί με τον Λαό στην συγκρότηση του αναγκαίου εργατικού αντικαπιταλιστικού Μετώπου στην κοινωνία και σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να υπάρξει εργατική αντεπίθεση που θα αλλάξει τους συσχετισμούς σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και θα δώσει ελπίδα για το μέλλον των εργαζομένων της Χώρας και του Λαού.

Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι .

Καζάνης Νεκτάριος Μέλος του ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας από τη Αριστερή Πρωτοβουλία -Παρεμβάσεις Δ.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας