"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την αθώωση των 6 - Θα είμαστε και την 25η Μαρτίου εκεί

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων για την παρέλαση του λαού την 28η Οκτωβρίου. Οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου έπεσαν στο κενό. Η μεθοδευμένη απόπειρα ποινικοποίησης του ... δικαιώματος του λαού να αντιπαλεύει στην πράξη τις πολιτικές των μνημονίων, του ΔΝΤ και τις ΕΕ δεν περνάει! 
Η σημερινή αθώωση αποτελεί μήνυμα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, όπως αποτυπώνεται στις συλλήψεις των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου για αυστηρή τιμωρία των μαθητών της παρέλασης των Ιωαννίνων και της ομηρίας των υπολοίπων διαδηλωτών της 28ης Οκτωβρίου που ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα οδηγηθούν σε δίκη. 
Οι αγώνες, οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις του λαού δεν κρίνονται, σε τελική ανάλυση, στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά από την Ιστορία, όπως αντίστοιχα κρίνεται και η τιμή και υπόληψη του καθενός ανάλογα με τη στάση που κρατάει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κοινή δράση, παρατεταμένο αγώνα και λαϊκή - εργατική εξέγερση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Την 25η Μαρτίου τρέμουν ότι όλες οι παρελάσεις πανελλαδικά θα είναι παρελάσεις του λαού και τίποτε δε μπορεί να ανακόψει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη του λαού στη δύναμή του. 
Με έμπνευση από τη λαϊκή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τα απεργιακά μπλακ άουτ και τη μεγαλειώδη 12η Φλεβάρη να ακουστεί ξανά παντού: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι εκεί μέχρι την ανατροπή!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας