"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την χθεσινή προσαγωγή του Γιώργου Σιφωνιού

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την προσαγωγή του αγωνιστή εργάτη, Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. O Μάνεσης έδωσε «εντολή» στους σεκιουριτάδες να εμποδίσουν να μπει στο χώρο του εργοστάσιου στον Ασπρόπυργο αυτοκίνητο που έφερνε τρόφιμα αλληλεγγύης στους απεργούς και οι εργαζόμενοι προφανώς δεν αποδέχτηκαν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση.
Πρόκειται σαφώς για μια τρομοκρατική και παραδειγματική ενέργεια της Eλληνικής Aστυνομίας που στοχεύει στον ίδιο τον απεργιακό αγώνα διαρκείας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενός αγώνα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Ενός αγώνα, που βρίσκεται στην καρδιά της ταξικής αναμέτρησης, ενάντια στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, ενάντια στην προσπάθεια για συνολική διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.
Είναι προφανές ότι η χθεσινή ενέργεια εντάσσεται σε μια εκστρατεία για να κατασταλεί και πληγεί το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών και όλης της κοινωνίας που τους συμπαραστέκεται. Οι δυνάμεις καταστολής και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, πιστοί στα συμφέροντα του κύριου Μάνεση και της τάξης του, ελπίζουν ότι θα ξεμπερδεύουν με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, όμως είναι γελασμένοι. Τους στέκεται εμπόδιο η εργατική αντίσταση στην «ανάπτυξη» της φτώχειας και της πείνας που θέλουν να φέρουν, στην «ανάπτυξη» των κερδών των καπιταλιστών και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και ανέργων.
Είναι η στιγμή που πρέπει η πολιτική και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων να ενισχυθεί ώστε ο αγώνας των Χαλυβουργών να νικήσει. Είναι η στιγμή που όλοι οι αγωνιζόμενοι και οι απεργοί πρέπει να χτυπήσουν από κοινού, που όλη η μαχόμενη κοινωνία μπορεί να γίνει μια γροθιά σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και με κινητοποίηση συμπαράστασης. Από την πλευρά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος
Νίκη στον Αγώνα της Χαλυβουργίας

Γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5/3/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας