"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανατροπή της πολιτικής τους ή εκφασισμός της κοινωνίας;

Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης δεν έχει τέλος. Η ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, η επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο είναι βήματα για τη θωράκιση της κυρίαρχης τάξης (με το παρακράτος και τους φασίστες πάντα διαθέσιμους όπως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά), σε συνθήκες κρίσης και πανικού μπροστά στη ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση.

Εξαπολύουν επίσης μια βρωμερή προπαγάνδα εμφυλιακού τύπου απέναντι στην αριστερά και μετατρέπουν σε “φασαριόζικες” δήθεν μειοψηφίες τον εχθρό λαό που μαζικότατα τα τελευταία αρκετά χρόνια σχεδόν σε καθημερινή βάση απεργεί, διαδηλώνει, καταλαμβάνει δημόσια κτίρια και υπουργεία, αγωνίζεται και αντιστέκεται.

Η βαθιά αντιδραστική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ,με τις πλάτες της ακροδεξιάς παίζει και το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από την άθλια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου. Κόβει με το μαχαίρι τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά ενισχύει την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες.

Πρόκειται για στρατηγική πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποκρουστική Ευρώπη – φρούριο δύναται να χρηματοδοτήσει και τα Στρατόπεδα, εάν θεωρηθούν «επιλέξιμα». Η προσπάθεια τους να ντύσουν με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, δεν πείθει πλέον κανένα. Σε περιοχές ρημαγμένες από τη κρίση, όπου κλείνουν εργοστάσια, ακόμη και νοσοκομεία και σχολεία με τις συγχωνεύσεις , σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φυλακές μεταναστών!

Αυτές οι πολιτικές της καταστολής και του ρατσισμού είναι βούτυρο στο ψωμί των κάθε είδους ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής, που μέσα σε ένα παραλήρημα τρομοϋστερίας, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν επικίνδυνα και ρατσιστικά αντανακλαστικά στην κοινωνία, συνδέοντας συχνά το κοινό έγκλημα με το ζήτημα των μεταναστών.

Για άνοδο της εγκληματικότητας ακούμε συνέχεια τον τελευταίο καιρό σε όλη την Ελλάδα, για έξαρση της εγκληματικότητας και στη Χίο. Τυχαίο που όλο αυτό συμπίπτει χρονικά με την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης του καπιταλισμού και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις – εκπρόσωποι του κεφαλαίου, πάνω στον εργαζόμενο λαό; Τυχαίο που συμβαίνει σε περίοδο όπου σημειώνεται τρομερή αύξηση της ανεργίας (κοντά στο 1500000), κουρέματα μισθών και συντάξεων, σκληρών χαρατσωμάτων και φορομπηξίας στον κόσμο της εργασίας και με το σχεδόν ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχειας; Μα βέβαια για κάποιους με πολιτική μυωπία έως και τύφλωση (προσβλέποντας και στο επίδομα εκλογικής αναπηρίας προφανώς), καθώς έτσι τους συμφέρει να μη βλέπουν τις αιτίες που δεν είναι άλλες από τις πολιτικές τους, έρχονται να μας εμφανίσουν αυτά τα φαινόμενα της εγκληματικότητας σαν ουρανοκατέβατα, που εμφανίστηκαν από το πουθενά και χρήζουν “αντιμετώπισης”.

Για κάποιους λοιπόν δεν υπάρχει παρά μόνο ο δρόμος της καταστολής και της ψευτοδιαχείρισης των αποτελεσμάτων, μιας και είναι ο μόνος δρόμος για την παράταση της πολιτικής και κοινωνικής επιβίωσης τους, της επιβίωσης ενός ανθρωποκτόνου κοινωνικού τέρατος που ψυχορραγεί. Υπάρχει λοιπόν για αυτούς η λύση της έντασης της αστυνομοκρατίας που θα λειτουργήσει βεβαίως και σαν πίσω πόρτα για την ακόμα μεγαλύτερη καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων.

Ας μας πει λοιπόν κι ο κύριος αντιπεριφερειάρχης μας Γανιάρης, το πρόσφατο αίτημά του για ένταση της αστυνομοκρατίας και στο νησί μας, αποτελεί τοπική εμπέδωση της πολιτικής που προαναφέραμε, την οποία οφείλει να εφαρμόσει σαν συνεπής τοπικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ή μήπως ανησύχησε από την μαζικότητα της “παρέλασης” του εργαζόμενου λαού της 25ης Μαρτίου ;

Δεν είναι δουλειά των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών αρχών να νομιμοποιούν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Και μιας και είμαστε σε ναυτικό νησί, να τον βοηθήσουμε θυμίζοντάς του τη λαϊκή σοφία που λέει “ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”.

Μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο λαό η ανατροπή της πολιτικής που γεννά την πείνα, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο δρόμος του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση και σπάσιμο των δεσμών της εκμετάλλευσης.

Να πούμε ένα μεγάλο όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις “σκούπα”(sic) της ΕΛ.ΑΣ. Να βάλουμε φρένο στην προεκλογική εκστρατεία φόβου και ρατσισμού και στην προσπάθεια τους να οδηγήσουν σε εκφασισμό της κοινωνίας, προκειμένου να διασώσουν ένα σάπιο σύστημα που καταρρέει!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας