"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΝΕΚΡΟΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Για άλλη μια φορά τα κέρδη τους βάφονται με το αίμα των εργαζομένων.
Θύμα αυτή την φορά ήταν ο 55-χρονος Γιώργος Γκουλεμάνης πατέρας τριών παιδιών, που συμμετείχε στο ξεφόρτωμα πλοίου σε κοντέινερ.
Καταπλακώθηκε από το γάντζο που έπεσε, όταν κόπηκε το συρματόσχοινο που χρησιμοποιείται για την εκφόρτωση των κοντέινερ από το πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Αιγίου μεταφέροντας μπανάνες.
'Ηταν καθαρό έγκλημα της εργοδοσίας η οποία δέν τηρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας και δέν λογάριαζε μπροστά στο να γίνει η δουλειά της την ανθρώπινη ζωή την ζωή των εργαζομένων.
Ήταν έγκλημα του κράτους που σε έναν λιμενικό χώρο σε ένα εργοτάξιο δέν λαμβάνονται στοιχειώδη μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δεν γίνεται κανένας έλεγχος.
Πάνω από όλα ήταν ένα ακόμα έγκλημα του Μαύρου Μετώπου του Κεφαλαίου -Ε.Ε.-ΔΝΤ και των κομμάτων που το στηρίζουν ΠΑΣΟΚ -ΝΔ-ΛΑΟΣ -Ακροδεξιά και Εργοδοσίας που έχουν διαμορφώσει τους χειρότερους όρους εργασίας στον τόπο μας .
Χωρίς συμβάσεις εργασίας χωρίς ωράρια με μισθούς πείνας και κανένα μέτρο ασφαλείας δούλευαν και δουλεύουν τα εργοτάξια και τα λιμάνια τα μεγάλα έργα και οι κατασκευαστικές .
Άλλος ένα νεκρός εργάτης που προστέθηκε στον μεγάλο αριθμό αυτών που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στον χώρο δουλείας τα τελευταία χρόνια αφήνοντας πίσω του παιδιά και οικογένεια.

Δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Γιώργου Γκουλεμάνη. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να επιβάλει την καταδίκη των πραγματικών ενόχων για την  απουσία μέτρων και συνθηκών ασφάλειας  που οδήγησαν στο θάνατο του!
Να μην μετρήσουμε άλλα θύματα ! Τα δεκάδες κρούσματα εργατικών  «δυστυχημάτων» έχουν ενόχους ! Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που δολοφονεί! Ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που μετράει την ανθρώπινη ζωή με ποσοστά και κέρδη!



ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας