"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Υπάρχει άλλος δρόμος! Για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία Για τους Εργαζόμενους και όλο το Λαό

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Στις εκλογές το δίλημμα είναι ένα:
- Είτε θα ενισχυθούν και θα αποκτήσουν «σταθερή κυβέρνηση» οι δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, των Μνημονίων, της Ευρωχούντας, του κεφαλαίου.
- Είτε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης, της ανατροπής της επίθεσης,  του πραγματικού αγώνα.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τρόικα τρέμουν μήπως δεν βγάλουν «σταθερή κυβέρνηση» για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους, τα οποία ήδη έχουν υπογράψει. Νέες μειώσεις μισθών- συντάξεων, διάλυση της Παιδείας κα της Υγείας, βάρβαρα χαράτσια, ξεπούλημα, καταστολή ενάντια στους αγώνες.
Για αυτό, μαζί με τον συρφετό των πουλημένων ΜΜΕ, ουρλιάζουν για τον «κίνδυνο της ακυβερνησίας», επιτίθενται χυδαία στην Αριστερά, χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, πριμοδοτώντας ανοιχτά τις φασιστικές συμμορίες, για να αποπροσανατολίσουν την οργή μας από τα Μνημόνια και την πολιτική τους. Οι δικοί τους εφιάλτες είναι οι δικές μας ελπίδες!

Τώρα ξέρουμε!
  • Με τα Μνημόνια και την επιτροπεία από την Τρόικα δεν «γλυτώνουμε την καταστροφή». Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για τη μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή, την ανεργία και τη φτώχια ενός ολόκληρου λαού..
  • Τα περισσότερα από τα μέτρα του μνημονίου είναι αποφάσεις και μέτρα της ΕΕ, που με το «Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας» και με την Ελλάδα σαν πειραματόζωο, ετοιμάζουν αντίστοιχα μέτρα για  όλη την Ευρώπη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ, ΕΕ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

-Άμεση καταγγελία της ληστρικής δανειακής σύμβασης, όλων των Μνημονίων και των μέτρων που τα συνοδεύουν.
-Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών  και διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους.
-Ρήξη και αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα!  Κατάργηση των χαρατσιών / αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- Απαγόρευση των απολύσεων και πλήρης προστασία των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης. Απαλλοτρίωση των εκατοντάδων κλειστών εργοστασίων και λειτουργία τους από τους ίδιους τους εργαζομένους.
-Φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα από τους ίδιους τους συνεταιρισμένους  φτωχομεσαίους αγρότες   με κατάργηση  των μεσαζόντων, σε σύγκρουση με το  εμπορικό και βιομηχανικό κεφάλαιο.
- Εργατικός έλεγχος παντού!

Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Αντικαπιταλιστική ανατροπή – Η εξουσία και ο πλούτος στο χέρια των εργαζομένων!
Ο δικός μας δρόμος είναι ο μόνος που διασφαλίζει τη λαϊκή επιβίωση και την πρόοδο, οδηγεί στη ρήξη με τον καπιταλισμό, στην επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Στην ανατροπή του σημερινού αντιλαϊκού και αυταρχικού πολιτικού συστήματος και την αντικατάστασή του από την δημοκρατία και την εξουσία των εργαζομένων, από τον πιο πλατύ εργατικό και λαϊκό έλεγχο.  Μόνο σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική μπορούμε να ξεπεράσουμε τη βαθιά κρίση του καπιταλισμού, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, σε ρήξη με τη λογική του κέρδους, της αγοράς, της «ανταγωνιστικότητας», της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Το δείξαμε στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες, στις καταλήψεις των Υπουργείων, στο συγκλονιστικό μάθημα δημοκρατίας και αγώνα που έδωσαν οι πλατείες. Τo βλέπουμε καθημερινά στις μικρές και μεγάλες μάχες, σε ηρωικούς εργατικούς αγώνες όπως στη Χαλυβουργία, στα κινήματα ανυπακοής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το αποδεικνύει η οργάνωση και ο συντονισμός των αγώνων από τα κάτω, έξω και ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Να καταδικάσουμε το μαύρο μέτωπο
Μπροστά στις  εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη καταλήξει να σχηματίσουν μαζί μια κυβέρνηση της Τρόικας και των Μνημονίων. Θλιβεροί και επικίνδυνοι σύμμαχοι τους:
- Οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ, που  είναι συνυπεύθυνο για το Μνημόνιο και έσπευσε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου.
- Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, νοσταλγοί των χιτλερικών δολοφόνων και των γερμανοτσολιάδων, σύμμαχοι του Μάνεση ενάντια στους χαλυβουργούς και των ΜΑΤ ενάντια στον λαό, ρατσιστές και εγκληματίες!

... και τα δεκανίκια του
-Τα διάφορα «αντιμνημονιακά» κόμματα, προερχόμενα είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, που θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, για να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές. (Κατσέλη, Καμμένος). Τη  ΔΗΜΑΡ, που έγινε το πλυντήριο του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ.
-Τα «πατριωτικά μέτωπα», που αποφεύγουν να μιλήσουν ενάντια στους ντόπιους εκμεταλλευτές, τον ΣΕΒ και τους Έλληνες τραπεζίτες που στηρίζουν με λύσσα το Μνημόνιο και συνεργάζονται προεκλογικά μεταξύ τους χωρίς αρχές για να βγάλουν έδρες.


Να ενισχύσουμε την Αριστερά των αγώνων, της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!

Τα κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς δεν στέκονται στο ύψος των ιστορικών τους ευθυνών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ψήφο «διακυβέρνησης χωρίς να τολμά να πει λέξη κατά του ευρώ και της ΕΕ και όλο και πιο πολύ αναζητά «λύσεις» για το χρέος σε συμφωνία με τους δανειστές!
Το ΚΚΕ μιλάει σήμερα κατά του χρέους και της ΕΕ, αλλά τα παραπέμπει στη... Δευτέρα Παρουσία της «λαϊκής εξουσίας». Αποφεύγει κάθε ανοιχτή πολιτική σύγκρουση, αρνείται να συμβάλει σε έναν ενωτικό πανεργατικό ξεσηκωμό.
Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την κοινή δράση μέσα στους αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης. Την κλιμάκωση του εργατικού και λαϊκού ξεσηκωμού πάνω σε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που θα στοχεύει στην καρδιά του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, «των αγορών». Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Η ψήφος σε μια τέτοια Αριστερά δεν είναι «χαμένη». Είναι ψήφος ενίσχυσης των αγώνων, άλλης προοπτικής για την κοινωνία, ανατροπής του πολιτικού και κοινοβουλευτικού συσχετισμού.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται στους εργαζόμενους,  σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τις συλλογικότητες, τις δυνάμεις και τα ρεύματα, που δύο χρόνια τώρα έδωσαν την μάχη με το σκοτάδι του Μνημονίου, της Τρόικα της Ευρωχούντας! Που μάτωσαν στις απεργίες και τις συγκρούσεις. Που γέμισαν με τη ζωή τους τις πλατείες. Που θέλουν να δυναμώσει  το ανατρεπτικό, ταξικό εργατικό κίνημα. Για να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον βάρβαρο καπιταλισμό!

Ό,τι και εάν μας λένε εμείς ξέρουμε ότι η ιστορία δεν γράφεται στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα. Με πλατύ αγωνιστικό μέτωπο,  με ισχυρή, μαχητική αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας