"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ TV1



Η εικόνα της δημόσιας διαπόμπευσης και της «ανθρωποφαγίας» στον τηλεοπτικό φακό δεν είναι ευχάριστες γυρνώντας μας σε μεσαιωνικές πρακτικές. Υπό αυτή την έννοια διαφωνούμε ριζικά με τα γιαουρτώματα στο τηλεοπτικό δελτίο του Epirus TV1, πράξη που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους στον Τύπο, πέρα από αυτή που υφίστανται καθημερινά από την εργοδοσία με μειώσεις μισθών, αυξήσεις ωραρίων αλλά και απειλές και εκβιασμούς όταν δεν συντάσσονται με την υπεράσπιση της «έννομης τάξης», δουλειά που έχουν επωμιστεί διάφοροι δημοσιογράφοι και μη, κοντυλοφόροι απολογητές της πιο μαζικής επίθεσης που δέχονται τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια. 

Παράλληλα η επιβολή της ηθικής τάξης από αυτόκλητους σωτήρες και υπερασπιστές της αποτελεί μια σαφέστατη λογική ανάθεσης του  αγώνα από τις λαϊκές μάζες  στην αυτόκλητη πρωτοπορία. Νοθεύοντας εξ αρχής την μαχόμενη και επαναστατική δύναμη  του αγωνιζόμενου λάου. 
Δεν μπορούμε, όμως, παρά να επισημάνουμε πως καμία δεοντολογία, καμία αντίληψη πολυφωνίας δεν προβλέπει και δεν δικαιολογεί την "ουδέτερη" προβολή στη δημόσια σφαίρα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τα ακροδεξιά απολειφάδια των SS προβάλλονται ευρέως από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και είναι αγαπημένο θέμα των γκάλοπ. Είναι το τελευταίο αποκούμπι της χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και «πρόθυμων» από κάθε πολιτικό χώρο, απέναντι στο φουσκωμένο ποτάμι που τους απειλεί. Όπως και στη Βαϊμάρη, έτσι και τώρα, οι αστοί συμμαχούν με το χειρότερο κατακάθι της κοινωνίας απέναντι στον «εχθρό» που δεν είναι άλλος από τον εξοργισμένο λαό. 
Ας όψονται οι τραγικοί απολογητές του μνημονίου που βάφτισαν «υπεύθυνη» στην κολυμπήθρα της συγκυβέρνησης την ακροδεξιά, κρίνοντας ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους. Τώρα που το ΛΑΟΣ τους «τελείωσε» στράφηκαν στην πιο επικίνδυνη εκδοχή, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αναδείξουν ανεμπόδιστα το ρόλο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ελλάδα και όχι να του δίνουν βήμα. Δεν είναι δυνατόν κάτω από τους Λιγγιάδες, κοντά στο Καμμένο που κατά δύο κάηκαν από τη Βέρμαχτ και δίπλα στην πλατεία Μαβίλη που οι ναζί συγκέντρωσαν τους Εβραίους των Ιωαννίνων για να τους στείλουν προς εξόντωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δίνεται ο λόγος στους σημερινούς υμνητές τους. Είναι απαράδεκτο!
Και για όσους σπεύσουν να «κλάψουν» για το «χαμό της δημοκρατίας» λόγω του απαράδεκτου γιαουρτώματος και να επικαλεστούν τη χυδαία θεωρία περί «άκρων» και «απειλής», ας κοιτάξουν καλύτερα τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές εταιρίες που οι ίδιοι προσκυνούν και πληρώνουν ενόψει εκλογών, τι στάση κρατάνε απέναντι στους νεοναζί και  τι απέναντι στις δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια όχι απλώς στο μνημόνιο και τις επιλογές του, αλλά στην πολιτική που το υποστηρίζει.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1 σχόλια:

Το site της Ανταρσυας Ιωαννινων εχει κατεβασει αυτο το καταπτυστο κειμενο. εσεις ?

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας