"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΤΗ SIEMENS ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗ SIEMENS!
SIEMENS UBER ALLES!
Με ισχνή πλειοψηφία 164 βουλευτών, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πολύ περιορισμένη σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η κατάπτυστη ρύθμιση για τη Siemens. Καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης ενώ «παρούσα» ψήφισε η Αννα Νταλάρα. Η ρύθμιση για τη Siemens που ψηφίστηκε στη Βουλή συνιστά ένα πραγματικό όνειδος για τη χώρα.
Ενώ διακομματικά η Επιτροπή της Βουλής για την έρευνα του σκανδάλου της Siemens είχε εκτιμήσει τη ζημιά που αυτή είχε επιφέρει στη χώρα με τις «λαδωμένες» συμβάσεις σε 2 δις . ευρώ, τελικά με την συμφωνία που επικύρωσε η Βουλή, η Siemens γλυτώνει έναντι πινακίου φακής και χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ μετρητά.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, η γερμανική εταιρεία παρατείται από 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεών της, ενώ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση διάφορων δραστηριοτήτων ύψους 90 εκατ. ευρώ [εντός 5ετίας (!), μεταξύ των οποίων και υποτιθέμενων δραστηριοτήτων κατά της διαφθοράς (έλεος!)], επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων.
Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ της προσδίδει εύσημα αξιοπιστίας , φερεγγυότητας και εντιμότητας!
Ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Siemens uber alles!

πηγή:iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας