"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αποχώρησε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α από τη διακομματική του Δήμου Αθήνας για τις εκλογές

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Α ΑΘΗΝΑΣ

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αντίθετη στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποκλεισμού της αριστεράς από τα ΜΜΕ ενώ την ίδια ώρα το μόνο μέσο προβολής των απόψεων μας, η αφίσα, καταδιώκεται με κάθε μέσο από το Δήμο της Αθήνας.
Δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας στη Διακομματική Επιτροπή τη στήριξη του Δήμου της Αθήνας στα κόμματα του Μνημονίου, με τις σκανδαλώδης κατανομές των χώρων προβολής απόψεων. Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια και προέκταση της αντιδημοκρατικής  εκστρατείας εναντίον της Αριστεράς, με τις προτάσεις Καμίνη για απαγόρευση των διαδηλώσεων, καταστολής των κινητοποιήσεων και παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Άλλωστε, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, με τις απαράδεκτες ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, που στρώνουν το έδαφος για την στήριξη  των φασιστών του ΛΑΟΣ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Το να μιλά η δημοτική αρχή για «αντικειμενικότητα των κριτηρίων» είναι το μεγαλύτερο ατόπημα, όταν παραχωρεί τους χώρους που φιλοξένησαν τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και σηματοδοτήθηκαν από τις λαϊκές συνελεύσεις στα κόμματα του Μνημονίου, την πλατεία Συντάγματος στη ΝΔ (!) και την πλατεία Κλαυθμώνος στο ΠΑΣΟΚ(!).
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σεβαστούμε τις κατανομές που έγιναν με αυτά τα απαράδεκτα κριτήρια και θα τοποθετούμε τις αφίσες στα πλαίσια και τους χώρους που αντιδημοκρατικά στερεί ο Δήμος Αθηναίων από τη φωνή της αντίστασης, για να παραδώσει στα κόμματα που ευθύνονται για τη φτώχεια, τη εξαθλίωση, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων.
Όση φίμωση και αν επιχειρήσουν να μας επιβάλουν, τόσο στην προεκλογική περίοδο, όσο και μετά, στους δρόμους της Αθήνας θα ακουστεί γερά η φωνή της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας