"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Από τη Χούντα των Συνταγματαρχών στην Δικτατορία των Αγορών

Την 21η Απριλίου 1967  τα τανκς των Συνταγματαρχών κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας για να «σώσουν» τη χώρα από τον «κόκκινο κίνδυνο» βάζοντάς τη στο «γύψο»,χτυπώντας το εργατικό κίνημα και την Αριστερά  για να συντριβούν τελικά από την μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια επανέρχονται  σήμερα με άλλα ρούχα και πρόσωπο αλλά με την ίδια αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική ουσία: διορισμένοι πρωθυπουργοί, νομοσχέδια που υπαγορεύει η Τρόικα μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία.
Ποινικοποίηση των αγώνων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απαγόρευση  των απεργιών. Επιβάλλουν μια  μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προληπτικές συλλήψεις, νομοσχέδια για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Η δικτατορία των αγορών δεν έχει άλλο τρόπο να πείσει παρά μόνο με  τις ορδές των ΜΑΤ και τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα και ο συρφετός των πουλημένων  ΜΜΕ επισείουν ξανά το κίνδυνο της ακυβερνησίας και την ανάγκη «σωτηρίας του έθνους». Αυτό που αυτοί λένε «ακυβερνησία», δηλαδή η αδυναμία να περάσουν τα μέτρα τους, είναι η μόνη ελπίδα για το λαό!
Προσπαθούν να μας βάλουν  «στο γύψο». Δεν θα τους περάσει!

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Η Χούντα δεν τελείωσε το ʼ73!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας