"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ο αποχαιρετισμός της Εμμυς προς τον πατέρα της Δημήτρη Χριστούλα

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής έστειλαν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον 77χρονο, που έβαλε... «εμβληματικά» τέλος στη ζωή του, την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος.
Συνθήματα, όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία/ η Χούντα δεν τελείωσε
 
το ΄73», διέκοπταν τους ομιλητές που έστελναν το τελευταίο "αντίο" στον 77χρονο.

Ο μουσικός και τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης επέλεξε αντί για επικήδειο να τραγουδήσει το "ποιος τη ζωή μου κυνηγά" του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου. Τη φωνή τους ένωσαν μαζί του οι συγκεντρωμένοι που τραγούδησαν «Για κάποιον μες στον κόσμο είν' αργά ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;/Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά/στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει; πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά/ που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;».
Για τον Δημήτρη Χριστούλα, μίλησαν η κόρη του Εμμυ, η στενή της φίλη, Σοφία Σακοράφα -ανεξάρτητη βουλευτής, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας Κ. Λουράντος , ο Λ. Παπαδόπουλος-εκρπόσωπος από το κίνημα "Δεν πληρώνω", μέλος του οποίου ήταν ο Δ. Χριστούλας , η Μαρία Γασπαρινάτου- εκπρόσωπος από το κίνημα «Διόδια-Stop», στο οποίο επίσης μετείχε ο 77χρονος εκλιπών, οικογενειακοί φίλοι και ένας νεαρός, ο Μιχάλης, από το κίνημα των "Αγανακτισμένων" της "πλατείας" -είχαν γνωριστεί κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Η τελετή έκλεισε με τον κόσμο να τραγουδά "Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί"....
Κατόπιν δικής του επιθυμίας, η κηδεία του είναι πολιτική και η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί. (http://www.inews.gr/61/O-apochairetismos-ston--dimitri-christoula.htm)
 
ακουστε/δειτε τις παρεμβάσεις στον παρακάτω σύνδεσμο
 
 
Αναδημοσίευση: aristeroblog.gr
 
Αναδημοσίευση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας