"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Άφεση αμαρτιών στο Μνημόνιο οι προτάσεις Σαμαρά, εχθρός της ΝΔ ο αγωνιζόμενος λαός


Άφεση αμαρτιών στο Μνημόνιο και την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ ήταν όσα είπε ο Σαμαράς στο λεγόμενο Ζάππειο Βʼ.
Ο Σαμαράς επέλεξε τον αποπροσανατολισμό και την προπαγάνδα ότι διαδηλώσεις και απεργίες φταίνε για τα κλειστά μαγαζιά κλπ. Τα μαγαζιά κλείνουν από την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος και τη φοροεπιδρομή. Μιλάει για ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες, όταν τις πόλεις, τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους έχουν καταλάβει οι μεγαλοεργολάβοι και τα συμφέροντα που στηρίζει η Τρόικα, που μαζί με τις τράπεζες ετοιμάζονται να πάρουν το σπίτι και το χωράφι του κόσμου της δουλειάς.
Ενώ η αστυνομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα σε βάρος της κοινωνίας έχει γίνει διεθνές θέμα, η ΝΔ ζητά φίμωση της κοινωνίας, περισσότερη καταστολή και εγγυάται την ατιμωρησία της αστυνομίας.
Ο Σαμαράς δε βρήκε μια λέξη να πει γιατί γιατροί και φάρμακα γίνονται είδη πολυτελείας, οι μαθητές δεν έχουν βιβλία, η Ελλάδα έχει αρνητικό ρεκόρ κλεισίματος σχολείων. Υποσχέθηκε να συνεχίσει τη διαλυτική πολιτική Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου.
Λιγότερη δημοκρατία είναι η νέα μετοπολίτευση του Σαμαρά, με υπερεξουσίες για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, με υπουργούς τύπου Παπαδήμου, θωρακισμένους απέναντι στη λαϊκή αποδοκιμασία και δικαστικό σώμα ανεξάρτητο από κάθε κοινωνικό έλεγχο. Τα χαϊδέματα σε στρατό και εκκλησία συμπληρώνουν την στροφή στο παρελθόν του μετεμφυλιακού κράτους.
Ο Σαμαράς θέλει τη σιωπή για τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, τη Siemens, το Βατοπαίδι, το χορό των δισ. της Ολυμπιάδας. Είναι ταγμένος στην υπηρεσία όσων κέρδισαν, των τραπεζών, των τοκογλύφων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Για αυτό κυβέρνησε η ΝΔ με τον Παπαδήμο. Για αυτό είναι εχθρός της λαϊκής αγανάκτησης. Για αυτό είναι και εχθρός της Αριστεράς. Η μισαλλοδοξία έρχεται από το φόβο των κοινωνικών αγώνων που η Αριστερά στηρίζει.
Ως εδώ με την πολιτική των μνημονίων, της ιδεολογικής τρομοκρατίας, του φόβου και της καταστολής. Υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από χρέος και ΕΕ. Στις 6 Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας