"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στο «Βήμα FM» (20 Απριλίου 2012)

Όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν ιστορικά χαμηλά για τον δικομματισμό και η αυτοδυναμία εξακολουθεί να είναι όνειρο θερινής νυκτός, σειρά παίρνουν οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα! Έτσι και ο Άδωνις Γεωργιάδης απειλεί πως αν η ασκούμενη πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ καταδικασθεί στις κάλπες, τότε «καλύτερα όλοι να κρυφτούμε». Ακολουθώντας τις πρόσφατες «νουθεσίες» του Μπαρόζο, ο υποψήφιος βουλευτής του «ναι σε όλα» προειδοποιεί ότι «χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα υπάρχουν μισθοί, συντάξεις και δουλειές»!
Τέρμα πια με τις απειλές όσων νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό! Είναι πια προφανές ότι μισθοί, δουλειές και συντάξεις δεν θα υπάρχουν αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική των μνημονίων διαρκούς λιτότητας, λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, αναίρεσης κάθε κατάκτησης και κοινωνικής ερήμωσης στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ και της ικανοποίησης των πιστωτών. Την επομένη των εκλογών θα έρθουν νέα μέτρα. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σημαντικό η κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι αποδυναμωμένη. Να μην μπορεί εύκολα να επιβάλει αυτά τα μέτρα. Είναι σημαντικό να έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που βρίσκονταν μέσα στο κίνημα και την επόμενη να μπορέσουν να οργανώσουν την αντίσταση απέναντι στο νέο κύμα της επίθεσης, στηρίζοντας τη γραμμή του παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι το δίλημμα που σήμερα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία: Εάν θα επιμείνουμε σε ένα δρόμο κοινωνικής καταστροφής ή εάν θα διαλέξουμε δρόμους αντίστασης, συλλογικότητας, αλληλεγγύης και ανατροπής, κατοχύρωσης λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικού μετασχηματισμού με αφετηρία τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., τις εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, την αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος της εργασίας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, Ε.Ε., ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας