"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το δάγκωμα του αυγού του φιδιού υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος για να το λιώσουμε!

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ανήμερα της επετείου της 21ης Απριλίου στο Μαρούσι αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους απειλητικό μήνυμα. Επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου. Όμως, οι τελευταίοι που δικαιούνται να υπερασπιστούν την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ της σκληρής επίθεσης στην εργατική τάξη και την νεολαία, της  συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, με υπουργό τον τσεκουροφόρο Βορίδη, της βάρβαρης επίθεσης κατά των μεταναστών ως «πληγή» της χώρας, της υστερίας κατά της Αριστεράς και των αντιεξουσιαστών, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τα ναζιστικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις βασανιστήρια στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα. Μόλις χτες βγήκε στη δημοσιότητα νέο ντοκουμέντο από βασανισμό μετανάστη από αστυνομικούς, ενώ στο Τζάνειο νοσοκομείο νοσηλεύεται ακόμη ο 16χρονος από το Ασήμι Κρήτης που κακοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου!
Το δρόμο στη φασιστική απειλή δεν μπορεί να τον φράξει η πολιτική που στο Δήμο της Αθήνας οδήγησε στις χειραψίες του Καμίνη με το αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα τα ΜΑΤ επιτίθονταν κατά του κινήματος της Πλατείας Συντάγματος, κατά των απεργών συμβασιούχων, κατά των φοιτητών στη Νομική, κατά των μεταναστών σε κάθε γειτονιά, κατά των καταλήψεων των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, όπως χθες στο Βοξ στα Εξάρχεια.  Όταν στον Άγιο Παντελεήμονα η συνεργασία Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας έτυχε της έγκρισης της κυβέρνησης ξανά και ξανά.
Αυτοί που οπλίζουν το χέρι των φασιστών, που τους παρέχουν προστασία, που τους χρησιμοποιούν ως «μακρύ χέρι» εκεί που δεν φτάνει το γκλομπ των ΜΑΤ, για να προστατεύσουν τη δική τους δικτατορία των αγορών και του κεφαλαίου, ήρθε η ώρα να καταλάβουν έμπρακτα ότι αυτή η πολιτική εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και να την εγκαταλείψουν.
Μέχρι τότε, το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις.
Όσο κι αν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «αντιμνημονιακή δύναμη», η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια φασιστική συμμορία κατʼ επάγγελμα μαφιόζων, δολοφόνων και νοσταλγών των Ναζί. Με την προστασία που της προσφέρει η κυβέρνηση και η αστυνομία, έκανε σήμερα «προπόνηση» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις κοτζαμάνικες πρακτικές έχει ήδη εφαρμόσει ενάντια στην Αριστερά και όποιον αγωνίζεται.
Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει φασισμός. Γνωρίζει όμως πολύ καλά και πώς οι νοσταλγοί της Χούντας και του Χίτλερ εκτρέφονται και χρησιμοποιούνται από όσους θέλουν να τρομοκρατήσουν τον λαό.
Οι φασιστικές επιθέσεις μιλιταριστικού τύπου είναι εμπόδιο και όχι συμπλήρωμα στις γνήσιες  λαϊκές  διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών του Μνημονίου και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Διαρκής πάλη για να διωχθούν από κάθε γειτονιά οι φασίστες και όσοι τους καλύπτουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας