"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κοινό το μέλλον των εκπαιδευτικών σε Ελλάδα-Τουρκία: Ανεργία-Θάνατος!

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την κατάσταση των εκπαιδευτικών στην Τουρκία. Μια χώρα που παρουσιάζει γοργή άνθιση της οικονομίας της και διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της, σπρώχνει τους νέους της στην απόγνωση κρατώντας τους δέσμιους της ανεργίας. Αποκαλύπτοντας έτσι την ομοιότητα της άγριας ταξικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και Ερντογάν, στην οποία οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, μεταξύ των οποίων και η παιδεία, αποτελούν την καύσιμη ύλη για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Υπάρχει όμως ακόμη ένα κοινό στοιχείο στην πολιτική των δύο «προαιώνιων εχθρών»: η σχέση κράτους –θρησκείας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν για να μπορεί η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να υπερασπίζει το αφορολόγητο της αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας και να πληρώνει το κράτος την λειτουργία της Εκκλησίας, ενώ στην Τουρκία ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πρόσδεση της κοινωνίας με το Ισλάμ μετά και τις τελευταίες επιλογές της κυβέρνησης Ερντογάν για τη σύνδεση εκπαίδευσης-θρησκείας.
Εμείς απαιτούμε το πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και τη άμεση φορολόγηση της περιουσίας της.
Γυρνάμε την πλάτη στα αστικά καλέσματα «εθνικής ενότητας», καλούμε Έλληνες-Τούρκους εργαζόμενους να μπλοκάρουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς και ενωμένοι να παλέψουν ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της βάρβαρης κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο από την Εφημερίδα Ταράφ 8-4-2012, που βρίσκεται στα tourkikanea.gr.gr

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στο θάνατο
http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2012/04/olume-atanan-ogretmenler_3416_b.jpg
Στους 327.00 έφτασε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποφοίτησαν από σχολές εκπαιδευτικών και δεν έχουν διοριστεί. Κατά τελευταία 5 χρόνια 18 εξ αυτών έπαθαν κρίση επειδή δεν μπόρεσαν να διοριστούν και αυτοκτόνησαν.
 Στους 327.000 έφτασε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποφοίτησαν και χρόνια τώρα περιμένουν να διοριστούν. Η Πλατφόρμα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (AYÖP) ανέφερε πως κατά τα τελευταία 5 χρόνια, 18 από αυτούς τους εκπαιδευτικούς έδωσαν τέλος στην ζωή τους αυτοκτονώντας. Οι εκπαιδευτικοί που προτίμησαν τον θάνατο άφησαν πίσω τους σημειώματα και ιστορίες ζωής που σου ραγίζουν την καρδιά.
ΣΕΓΚΙΟΥΛ ΟΖΚΑΝ : Αυτοκτόνησε στην Προύσα στις 1-3-2007. Ωρομίσθιος. Τέσσερα χρόνια περίμενε διορισμό.
ΝΟΥΡΑΝ ΟΥΤΖΑ : Έδωσε τέλος στην ζωή της στην πόλη Μπάτμαν στις 5-6-2007.
ΝΟΥΡΑΪ ΟΖΕΡ : Αυτοκτόνησε στις 13-8-2008 στο Ελάζιγκ. Ήταν βοηθός-δάσκαλος στο χωριό Σαραγιτζίκ της περιοχής Αγίν. Περίμενε διορισμό.
ΜΟΥΧΑΜΕΤ ΑΪΤΕΚΙΝ ΤΣΙΦΤΣΙ : Ήταν ωρομίσθιος εκπαιδευτικός που αυτοκτόνησε στις 3-5-2009.
ΙΣΜΑΗΛ ΚΙΖΙΛΟΚ : Αυτοκτόνησε κατά την επέτειο του θανάτου της μητέρας του, στις 14-10-2009. Πίσω του άφησε σημείωμα που έγραφε ¨Μην αφήσετε το σώμα μου στο νοσοκομείο¨.
ΚΑΝΤΙΡ ΑΓΖΙΜΠΟΥΡΟΥΚ : Κατευθύνθηκε στον θάνατο στις 12-2-2010.
ΠΙΝΑΡ ΝΤΟΝΕΡ ΑΒΤΖΙ : Αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στα Άδανα στις 13-5-2010. Στον τοίχο του σπιτιού της είχε σημείωμα που έγραφε ¨Φέτος θα το αντιμετωπίσω¨.
ΣΑΧΙΝ ΝΤΕΜΙΡ : Αυτοκρεμάστηκε στο χωριό Σαμπουντζού του νομού Άγρι στις 26-5-2010. Ήταν ωρομίσθιος.
Κρεμάστηκε με την γραβάτα
ΑΝΤΕΜ ΣΑΡΙΟΥΣΤΑ: Αυτοκτόνησε στην Τραπεζούντα στις 17-6-2010. Ήταν πτυχιούχος 3 σχολών. Είχε κόρη την Ελίφ-1,5 ετών. Περίμενε διορισμό.
ΦΙΚΡΕ ΕΡΤΖΑΝ : Κρεμάστηκε με την γραβάτα του στην Προύσα στις 17-7-2010. Πίσω του άφησε σημείωμα που έγραφε πως ¨Κουράστηκα πια, δουλεύω αλλά δεν βγαίνει. Δεν έκανα κάτι που να σας βάλω σε μπελάδες ή να προσβάλλω την περηφάνια σας¨.
ΓΕΤΕΡ ΙΜΡΑΚ : Έδωσε τέλος στην ζωή του στις 12-1-2011. Αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από την πολυκατοικία που βρισκόταν απέναντι από το σχολείο όπου δούλευε ως ωρομίσθιος.
ΤΖΕΪΝΤΑ ΤΖΑΝΣΟΥ ΝΤΕΝΚΕΡ : Στις 11-9-2011 πήδηξε από το μπαλκόνι μπροστά στα μάτια των γονέων της. Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Σελτσούκ.
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΓΙΑ : Αυτοκρεμάστηκε στις 5-4-2012. Ο Καγιά τέσσερα χρόνια δούλευε στις οικοδομές σαν εργάτης, περιμένοντας διορισμό.
Ο βουλευτής Μαλάτιας του CHP Βελί Αγμπαμπά ζήτησε από την βουλή να ερευνηθούν οι αυτοκτονίες των εκπαιδευτικών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας