"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν το θράσος να ζητάνε χώρο για εκλογικό περίπτερο στο Περιστέρι.  

Το βαθιά δημοκρατικό Περιστέρι γνωρίζει καλά τι σημαίνει φασισμός. Γνωρίζει επίσης ότι η Χρυσή Αυγή σήμερα εξυπηρετώντας τις δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπου, αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Αποτελεί δε τη σιδερένια γροθιά ενάντια στους αγώνες. 

Aυτοί, που τόλμησαν πριν από κάποιους μήνες να μαχαιρώσουν έναν νεολαίο  στο Περιστέρι και ο κόσμος της γειτονιάς τους απάντησε με μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα “νομιμοποιηθούν” στο Περιστέρι.  

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του δήμου που αντιμετώπισε τους μαχαιροβγάλτες ισότιμα σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη και όχι σαν αυτό που είναι, μια εγκληματική οργάνωση και τους παραχώρησε μάλιστα και χώρο.  

Το Περιστέρι  δεν ξεχνά τα μπλόκα των ναζί και των συνεργατών τους, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Δεν θα αφήσουμε τους απογόνους των  γερμανοτσολιάδων να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή. Δεν θα αφήσουμε τους εχθρούς της δημοκρατίας να το παίξουν αντιμνημονιακοί. Δεν θα παγιδευτούμε στις δημαγωγίες τους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν «φιλολαϊκό» πρόσωπο πουλώντας προστασία, διαλλέγοντας ανήμπορους για να τους σφετεριστούν.  

Η απάντηση του κόσμου της δουλειάς είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον άνεργο, στο μετανάστη, στον συνταξιούχο, στον απεργό, στο νεόφτωχο της κρίσης. Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι και απ'όλες τις γειτονιές. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 
antarsyaperisteri@gmail.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας