"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

"Μαύρο" στο μαύρο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ



08/04/2012
Με αρκετά μαζική προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγιάλειας το Σάββατο 07/04 Στο εργατικό κέντρο Αιγίου. Αρχικά ο κεντρικός ομιλητής και Περιφερειακός σύμβουλος στην Δυτική Ελλάδα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημήτρης Δεσύλλας , τεκμηρίωσε και απέδειξε τον αδιέξοδο και δολοφονικό για τον εργαζόμενο λαό χαρακτήρα του δρόμου των μνημονίων και της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Ανέλησε την καταστροφική πορεία της χώρας μας μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση τα τελευταία χρόνια καθώς και αυτά που θα έρθουν, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα μπόρει και πρέπει να ζήσει εκτός Ε.Ε.
Ο ομιλητής τέλος, παρουσίασε την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για της εκλογές.
Χαρακτηριστικά ανέφερε : ''Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντάμε σε αυτά τα διλήμματα με τη συμβολή μας'':
  • Πρώτο: Σε ένα πανεργατικό - παλλαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και κάθε κυβερνητικού διαχειριστή της.
  • Δεύτερο: Σε ένα αναγκαίο πρόγραμμα κοινής δράσης, εργατικής απάντησης και αριστερής διεξόδου από την κρίση. Να καταργηθεί το Μνημόνιο διαρκείας, το Μεσοπρόθεσμο και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι. Όχι στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Να καταργηθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ε.Ε.. Έξοδος από το Ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Στάση πληρωμών και μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους. Εθνικοποίηση - κρατικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών. Αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των κερδών και υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο, η εκκλησία, οι εφοπλιστές και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης. Ριζική μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Απαγόρευση απολύσεων, κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ουσιαστική προστασία των ανέργων.
  • Θέτουμε στις εκλογές και τα «δικά μας» διλήμματα:
Ας σκεφτούμε βαθύτερα, τι είναι πιο χρήσιμο και πιο ρεαλιστικό:
· «Επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου ή ανατροπή του; Η απειλή ανατροπής μπορεί να φέρει και την τροποποίηση (π.χ. Νόμος για Παιδεία).
· «Μεταρρύθμιση - επανίδρυση» της ΕΕ ή αποδέσμευση και διεθνιστική συμβολή στη διάλυση της;
· «Ανάπτυξη» με μισθούς Βουλγαρίας και Κίνας και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας ή έξοδος από Ευρώ - ΕΕ και αντικαπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας;
· «Κυβέρνηση της Αριστεράς» ή συμβολή σε ένα πανεργατικό - παλλαϊκό Μέτωπο Ρήξης, Ανατροπής και Νίκης;
· Ευκαιριακή και σαθρή Αριστερή εκλογική ενότητα (που θα καταρρεύσει και θα απογοητεύσει ξανά, όπως ο Συνασπισμός ΚΚΕ-ΕΑΡ) ή συμβολή σε ένα αντικαπιταλιστικό και ανατρεπτικό πρόγραμμα;
Στην αναμέτρηση που επέρχεται θα πάμε απροετοίμαστοι ή προετοιμασμένοι; Να πάρει 3-5 έδρες παραπάνω το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (που θα πάρουν πολύ περισσότερες έδρες παραπάνω) ή να βγει ενισχυμένη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στην Αριστερά, να γίνει πράξη ο διάλογος και η Κοινή Δράση;
· Απολογητική του ανύπαρκτου «σοσιαλισμού» που χρεοκόπησε και κατέρρευσε ή συμβολή σε ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κίνημα που θα εμπνεύσει και θα συνεγείρει τους εργαζόμενους και τη νεολαία;

Στο μονόδρομο Μνημονίου - ΕΕ - Κεφαλαίου που οδηγεί στην εξαθλίωση, αντιπαραθέτουμε τον άλλο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης, της επανάστασης, της εργατικής εξουσίας - δημοκρατίας. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Για τη σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών.
· "Μαύρο" στο μαύρο μνημονιακό μέτωπο με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Είναι η πιο αντιμνημονιακή ψήφος, η πιο βαριά καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, η πιο κερδισμένη για τους νέους αγώνες, ψήφος ελπίδας και προοπτικής.
.  Την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με το κοινό , με παλιούς και νέους συντρόφους, με συναγωνιστές από τη νεολαία αλλά και μεγαλύτερους.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αιγιάλειας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας