"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-τρεαπεζών έχει εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, θέλοντας να αποπροσανατολίσει και να αποσπάσει την προσοχή από την εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που θυμίζει τις πιο ζοφερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, οι Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους ξένους εργάτες «εγκληματίες» και «απειλή για τη δημόσια υγεία», ενώ επιστημονικές μελέτες των αρμόδιων ευρωπαϊκών και κρατικών φορέων καταρρίπτουν ως ψευδείς αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δεν μένουν όμως στα λόγια: Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες, αποτελούν μέτρα φασιστικής νοοτροπίας. Μαζί με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και με την γενική όξυνση της καταστολής τόσο εναντίον των μεταναστών όσο κι εναντίον όσων αγωνίζονται, δημιουργούν ένα πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας στην Ελλάδα του 2012. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι που ενισχύει τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά πρέπει να παλέψουμε μαζί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει εξίσου τις ζωές μας. Για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας δεν φταίνε οι μετανάστες. Υπεύθυνα είναι τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ κι εργοδοσίας που σπρώχνουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που καταστρέφουν τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Σήμερα στο στόχαστρο είναι οι μετανάστες, αύριο θα είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι. Ήδη στην Ουγγαρία φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ανέργους και ανάλογης λογικής είναι και τα εργασιακά στρατόπεδα της υπερεκμετάλλευσης, δηλαδή οι “Ειδικές Οικονομικές Ζώνες”, που θέλουν να στήσουν σε όλη τη χώρα.

Σε ενωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10/4 στο Πολυτεχνείο, μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία και αριστερά κόμματα αποφάσισαν τη διοργάνωση διαδήλωσης ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ την Τρίτη 24 Απριλίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6:00 μμ από την Ομόνοια και θα κατευθυνθεί στη Βουλή. Καλούμε συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές γειτονιών, αλλά και κάθε προοδευτικό πολίτη να πλαισιώσουν την κινητοποίηση μας. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής αντίστασης στο Μνημόνιο και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα ρατσιστικά πογκρόμ και την αστυνομοκρατία
Νομιμοποίηση, ίσα δικαιώματα, και πλήρης δυνατότητα μετακίνησης στο εξωτερικό για τους μετανάστες – Άσυλο στους πρόσφυγες – Κατάργηση του Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ και αποχώρηση από τη συνθήκη Δουβλίνο 2
Έξω οι ναζί από τη Βουλή και τις γειτονιές
Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τις ελευθερίες μας

Διαδήλωση Τρίτη 24/4, 6:00 μμ, Ομόνοια

Την κινητοποίηση υποστηρίζουν μέχρι στιγμής οι (ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός):

ACT UP, ΑΚΟΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κασάπι Ελλάς (Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων),Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας - Ελλάδας (ΚΑΠΑ)- Περιοδικό Ο Αγώνας, Κενυατική Κοινότητα Ελλάδας, Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κόκκινο, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών-Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Πακιστανική Κοινότητα “Η ενότητα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Αφγανών (ΝΟΥΡ), Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν, Πρωτοβουλία των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων στο Πολυτεχνείο, ΣΥΡΙΖΑ , Σύλλογος Καμερουνέζων Ελλάδας , Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη, Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων Ελλάδας, YRE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας