"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Να γυρίσει άμεσα ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν

Τα όσα έγιναν στο Αφγανιστάν δείχνουν πόσο εγκληματική είναι η συνέχιση της ελληνικής συμμετοχής στη νατοϊκή κατοχική δύναμη. Αλήθεια, πρέπει να έρθουν τα πρώτα φέρετρα για να φανεί πόσο παράλογη και επικίνδυνη είναι;
Η αποχώρηση του ελληνικού στρατού από το Αφγανιστάν είναι επείγουσα πλέον μετά την άμεση συμμετοχή του σε συγκρούσεις των Ταλιμπάν με τη νατοϊκή κατοχική δύναμη. Είναι ξεκάθαρο ότι η παρουσία στρατού από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε μια σειρά από χώρες δεν έχει καμία σχέση με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τα στρατεύματα των ιμπεριαλιστών διασφαλίζουν μόνο το γεωπολιτικό έλεγχο και τα συμφέροντα των πολυεθνικών, βυθίζοντας τους λαούς στην φτώχεια, την πείνα, την καταπίεση και το διαρκή πόλεμο. Αυτά οδηγούν στη μαζική προσφυγοποίηση, για να ακολουθήσει η ρατσιστική πολιτική των ενόχων.
Η ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν υπερασπίζεται τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στα πλαίσια ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο λαός δεν έχει καμιά σχέση με αυτά. Είναι θύμα και αυτός, καθώς καλείται να πληρώσει το τεράστιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής, τη στιγμή μάλιστα που οι κοινωνικές δαπάνες περικόπτονται.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής για:
  • Άμεση αποχώρηση του ελληνικού στρατού από το Αφγανιστάν – Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της αφαίμαξης της με την κούρσα των εξοπλισμών.
  • Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας