"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Καταγγέλουμε τη σύλληψη δυο ηλικιωμένων στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις σήμερα το πρωί δύο ηλικιωμένων κατοίκων που βρίσκονταν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας στο πλαίσιο του αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχής για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Α.Τ. Πολίχνης και μετά στα δικαστήρια για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου! Οι κρατικοί φορείς έδειξαν το...
αποκρουστικό τους πρόσωπο. Θέλουν με μηνύσεις να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που περιφρουρούνε το χώρο εδώ και μήνες. Η επιχείρησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στον πληθυσμό της χώρας και θέλουν να τον καθυποτάξουν με τη βία και το φόβο.
Η βία και η τρομοκρατία του κράτους και των εργολάβων δεν θα περάσει! Ο περήφανος και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων δεν θα λυγίσει από τις αστυνομικές και εισαγγελικές προκλήσεις. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής γνωρίζουν ότι η δημιουργία του γιγαντιαίου ΣΜΑ, που θα δέχεται 1.100 τόνους απορριμμάτων/ημέρα, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για καύση σκουπιδιών θα επιφέρουν ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους. Μόνο η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μπορεί να αναγκάσει το κράτος και τους τοπικούς φορείς να ακυρώσουν τις συμφωνίες με τους εργολάβους και τα επιχειρηματικά σχέδια που μετατρέπουν τις πόλεις μας σε χωματερές. Για να ανοίξει ο δρόμος ώστε οι ζωές και το περιβάλλον μας να μπουν πάνω από τα κέρδη των εργολάβων και των καπιταλιστών.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους της Ευκαρπίας και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση που οργανώνει το Δίκτυο κατοίκων της περιοχής το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 7μμ στο 1ο Δημ. Σχολείο Ευκαρπίας. Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και η νικηφόρα έκβασή του μας διδάσκουν πως όταν οι απλοί άνθρωποι, από τους μαθητές μέχρι τους συνταξιούχους αντιστέκονται και οργανώνονται μπορούν να ανατρέψουν κάθε σχέδιο που θέλει να υποβαθμίσει τις ζωές μας και να ρίξει το μέλλον μας στα σκουπίδια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας