"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ποιος είναι ο αλήτης; Ο Έλληνας υπουργός ή ο άγνωστος Πακιστανός;


Δύο Πακιστανοί σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν δύο Έλληνες που κινδύνευαν. Δύο μετανάστες, από αυτούς που χαρακτηρίστηκαν «υγειονομική βόμβα», αντί να καθίσουν στα αυγά τους, πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανθρωπιά τους.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο Κρυονέρι της Αττικής. Ένα ΙΧ αυτοκίνητο, για άγνωστους ....
λόγους, εξετράπη από την πορεία του και «καρφώθηκε» ανάμεσα στις ράγες του σιδηροδρόμου. Τρεις Πακιστανοί έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και το συνοδηγό του αλλά, καθώς ήταν δοσμένοι στην προσπάθειά τους, δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να περάσει το τρένο της γραμμής, μια αμαξοστοιχία Intercity που κατευθυνόταν στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, τέσσερις άνθρωποι, δύο «νόμιμοι» και δύο «παράνομοι», βρήκαν το θάνατο την ίδια στιγμή μέσα σε μια άμορφη σιδερένια μάζα. Ο τρίτος Πακιστανός τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Αντί για επικήδειο, αφιερώνουμε στους άγνωστους αλλοδαπούς τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο του Mega ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στον άγνωστο λαθρομετανάστη που πρέπει να κλειστεί στα στρατόπεδα –sorry, στα κέντρα φιλοξενίας:

«Δεν θα τον αφήσουμε να κυκλοφορεί ελεύθερος, ν’ αλητεύει, να εγκληματεί!»

Και να μας υπενθυμίζει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, θα προσθέταμε. Χρειάζεται άλλο σχόλιο;




mao.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας