"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ποτέ ξανά φασισμός. Να σταματήσουμε τη δολοφονική εκστρατεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.


Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει επιδοθεί σε μια πραγματική δολοφονική εκστρατεία με δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες, άστεγους ακόμα σε απλούς περαστικούς με “ενοχλητικό” παρουσιαστικό τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία. Ομάδες μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και επιτίθενται σε εργαζόμενους και νέους, σε μια προσπάθεια επιβολής του φασιστικού μίσους και της αποδοχής του φόβου. Αποκορύφωμα, η επ’ αυτοφώρω προσαγωγή των βουλευτών, Παναγιώταρου και Βουλδή καθώς και της κόρης του φύρερ της συμμορίας μετά από ξυλοδαρμούς μεταναστών.

Από το προγκρόμ στην Πειραϊκή Πατραϊκή με αφορμή την δολοφονία του Θ.Λαζανά, μέχρι τις μαφιόζικες επιθέσεις σε σταθμούς του ηλεκτρικού και το Νέο Κόσμο, η σφραγίδα είναι ίδια και είναι αυτή της εταιρίας των ναζιστών δολοφόνων που τις νύχτες κυκλοφορεί με τη στολή του κομάντο σε αποστολή, με σουγιάδες και φαλτσέτες και τη μέρα με πολιτική περιβολή τριγυρίζει στα κανάλια ποτίζοντας το δέντρο του ναζιστικού μίσους και του ρατσιστικού διχασμού.

Η οργάνωση και η ανοχή των επιθέσεων αυτών από το κράτος και την αστυνομία ειδικά τώρα που οι εμπνευστές τους χαίρουν της ασυλία του κοινοβουλίου, δεν έχει μόνο ποινικές διαστάσεις. Επιδιώκουν με όρους αυτοδικίας, την προεκλογική γενίκευση του ρατσιστικού μίσους. Επιχειρούν να επικαλύψουν τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, τις πραγματικές κοινωνικές αντιθέσεις και απειλές, που οξύνονται στο πεδίο της επίθεσης του κεφαλαίου στο εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα για να προστατεύσει τους πραγματικούς υπαίτιους της κοινωνικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Το καθήκον του ενεργητικού αποκλεισμού της ναζιστικής προπαγάνδας και των πρακτικών της, από το δημόσιο λόγο πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, μάθησης και σπουδών. Να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των πραγματικών αναγκών και δικαιωμάτων εργαζόμενων και νεολαίας, ενάντια σε αυτούς που δημιουργούν τη σύγχρονη γενιά Ελλήνων μεταναστών. Την πολιτική που μεταθέτει την κρίση του κεφαλαίου και των τραπεζιτών στην πλειοψηφία της κοινωνίας, που οδηγεί ντόπιους και αλλοδαπούς στο αδιέξοδο και την απελπισία.

Καμία δήθεν αντιφασιστική ευαισθησία δεν μπορεί να να αθωώσει την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι έβγαλαν τη στολή παραλλαγής και έντυσαν με υπουργικά κουστούμια δηλωμένους ακροδεξιούς, οπαδούς της χούντας και του Λεπέν, όταν οι ίδιοι άφησαν ελεύθερο πεδίο δράσης για τη Χ.Α ώστε να δημιουργήσει το φιλολαϊκό της προφίλ στις γειτονιές της Αθήνας, όταν τα ίδια κόμματα αποδέχονται τη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Ε.Ε.

Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι στο DNA κανενός ανθρώπου όπως αφελώς (?) υποστηρίζουν οι οπαδοί του Χίτλερ. Είναι εκφράσεις της φτώχειας, της απελπισίας και της προσπάθειας επιβίωσης σε μία χώρα και ένα περιβάλλον που είναι τόσο ξένο για τους μετανάστες, όσο και εχθρικό για τους Έλληνες.

Κανένας εργαζόμενος και νέος δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλό στηρίζοντας ή ψηφίζοντας μία συμμορία που με τη μορφή πολιτικού κόμματος επιχειρεί να μετατοπίσει το δημόσιο λόγο σε αυταρχικότερες μορφές και λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι περιοχών με μεγάλες συγκεντρώσεις μεταναστών και προσφύγων.

Ο “αντιμνημονιακός” της λόγος ντυμένος υποκριτικά με τα εθνικά χρώματα, στηρίζει με φανατισμό τα συμφέροντα που μας οδηγούν σε πλήρη βαρβαρότητα, υπονομεύει τους εργατικούς αγώνες και διευκολύνει στην ουσία τον πραγματικό εχθρό του λαού, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπαλλήλους.



Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι και μια πισώπλατη μαχαιριά σε κάθε εργαζόμενο μετανάστη και αγωνιστή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας