"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού με αίτημα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που δε θα μειώνει τους μισθούς και δεν θα περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα.
Η απεργία έφερε στο προσκήνιο την άθλια κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το Μνημόνιο και τις συνθήκες που δημιουργεί απαιτεί μείωση μισθών κατά 18%, ενώ έχει δημιουργήσει ήδη καθεστώς γενικευμένης ανασφάλιστης εργασίας.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνει το Μνημόνιο και η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και προστατεύουν την κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Αυτές τις στιγμές που μια σειρά από κλάδους εργαζομένων δίνουν μάχη για τα πιο απλά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σιωπούν, είναι συνένοχες στην απομόνωση των αγώνων και στηρίζουν ουσιαστικά τις επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η στάση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη της ταξικής αναγέννησης του εργατικού κινήματος.
Ο αγώνας των εργαζομένων και των συνδικάτων τους στο χώρο του τουρισμού-επισιτισμού είναι κομμάτι της πάλης για αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα. Είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου. Θα δικαιωθεί με την ανατροπή των Μνημονίων και συνολικά της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας