"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πεινασμένοι πρόσφυγες και απλήρωτοι εργαζόμενοι στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο. Νίκη στους απεργούς, έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.



Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο είναι απλήρωτοι από τα Χριστούγεννα, λόγω κωλυμάτων στην έγκριση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων,  και βρίσκονται σε απεργία από την 21η Μάη. Αναγκαστικά οι λειτουργίες του κέντρου έχουν ανασταλεί (δεν υπάρχει σίτιση, καθαριότητα, ιατρική περίθαλψη) και η κατάσταση στο κέντρο είναι δραματική.   
Προφανώς δεν περίσσεψε κανένα κονδύλι για να πληρωθούν ούτε και αυτοί οι εργαζόμενοι και δεν περίσσεψε καμία ευαισθησία  ούτε στο Υπουργείο Υγείας, ούτε στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος έχει την ευθύνη λειτουργίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης των 267 ενηλίκων και 85 παιδιών που φιλοξενούνται. (Για να μη σχολιάσουμε τη φαρισαϊκή στάση της εκκλησίας που απαιτεί «επίσημα έγγραφα» προκειμένου να στείλει τρόφιμα –δεν θα το διαφημίσει αυτό ο Σκάι, βλέπετε).
Με μια συγκινητική ανακοίνωση η Επιτροπή Προσφύγων στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων και ευχαριστεί όσους κινητοποιήθηκαν άμεσα για να καλύψουν όσα το κράτος και οι ΜΚΟ της υποκρισίας αγνοούν επιδεικτικά.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΖΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ (Γεωπονική) ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΓΑΛΑΤΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ)

Για τους κατοίκους κοντινών περιοχών η παράδοση μπορεί να γίνει κατευθείαν στο κέντρο στη διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, Δανοκάρα 1 ΤΚ 19500 Λαύριο. Πληροφορίες στην ομάδα : http://www.facebook.com/groups/317217015023917, για συντονισμό και αποστολή τροφίμων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας