"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ!


ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
 18.00 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ! 
Πολλαπλές δράσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στη χώρα μας στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές και καταστροφικές πολιτικές της ΕΕ. Ταυτόχρονα, σε πυρετό αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση φορείς του δημοσίου τομέα, την ίδια στιγμή που το νέο μνημονιακό πρόγραμμα ετοιμάζεται να ξηλώσει και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
Σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στις 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξάλλου σήμερα αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

18:00 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα, στις  6μμ στο Σύνταγμα (γωνία Όθωνος και Αμαλίας) ενάντια στα νέα κυβερνητικά αντεργατικά νομοσχέδια εφαρμογής του δρακόντειου μνημονίου που συνοδεύει την έγκριση της νέας αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης και οδηγούν στο σφαγιασμό των συντάξεων, των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών παροχών, σε εξαθλίωση και ταπείνωση το λαό και σε ολοκληρωτική καταστροφή τη χώρα.
Παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Συνταγμα θα πραγματοποιηθεί Συναυλία υπό την αιγίδα των συνδικάτων από κοινού με το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
 Στις δράσεις της ημέρας συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ . Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρά στην επικίνδυνη - όπως χαρακτηρίζει - πολιτική που ασκείται στον τομέα της Υγείας και στις πρακτικές των αλλαγών της τελευταίας στιγμής από τον υπουργό Υγείας.
Εως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.
Δεκάλεπτες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Σε κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρά από από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο συνεχής και καθημερινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης και της τρόικας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων». Γι' αυτό, οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, στις πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους».

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΕΚ!
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Υπενθυμίζεται πως οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας (ΟΕΚ - ΟΕΕ) τελούν υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Στην Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ κηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας και καλούν σε συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.
"Οι εργαζόμενοι παρά τον ανελέητο και αντεργατικό πόλεμο που δεχόμαστε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στις πολιτικές που μας οδηγούν στη βίαιη φτωχοποίηση. Τα εξαιρετικά επαχθή νέα μέτρα φέρουν την οριστική ανατροπή στο βιοτικό επίπεδο και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που οδηγούν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας. Τα συνδικάτα στην Ελλάδα θα ενώσουν τη φωνή τους για ακόμη μία φορά με αυτά της Ευρώπης , απαιτώντας ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη." αναφέρει το ΕΚΘ.
"Καθημερινά βλέπουμε να διαλύεται ό, τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος που με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε. Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, Πρόνοια, Θυσιάζοντας στο βωμό του χρέους και των δανειστών. Καταργούνται και συγχωνεύονται Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί και προωθούνται νέες απολύσεις από το Δημόσιο. Αρμοδιότητες των Δημοσίων Υπηρεσιών εκχωρούνται σε ιδιώτες με στόχο το κέρδος και με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση των πολιτών." αναφέρει η ΕΔΟΘ και καλεί στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά της Λιτότητας.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Η ληστεία της τρόικας συνεχίζεται με τη δανειακή σύμβαση και η δοτή συγκυβέρνηση των δανειστών να τρέχει με απίστευτες ταχύτητες να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου, της νέας ληστρικής επιδρομής σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση της οικονομίας, της κοινωνίας, της μισθωτής εργασίας, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων, του δημόσιου πλούτου στον απόλυτο έλεγχο του κεφαλαίου.
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την «συμφωνία» που παραδίδει την οικονομική-κοινωνική-πολιτική ζωή της χώρας στην ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την μετατρέπει σε ευρωπαική αποικία με είλωτες τους εργαζόμενους και το λαό.
Κάθε ώρα παραμονής τους στη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, ως ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και σπέρνουν φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»! 
Συνεχίζουμε με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς, διαδηλώσεις, απεργίες και αγώνες διάρκειας. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται και συντονίζουμε τους αγώνες μας! 

πηγη :iskra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας