"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ καταγγέλλουν τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη μαθητική διαδήλωση της Αθήνας την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Η αντικυβερνητική διαδήλωση των μαθητών της Αθήνας είναι μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα ότι το μέλλον αυτής της χώρας δεν προσκυνά και δε δέχεται μοιρολατρικά την εξαθλίωση που φέρνουν τα απανωτά Μνημόνια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτό το μήνυμα φοβάται η κυβέρνηση και για αυτό το λόγο εξαπέλυσε για άλλη μια φορά την απρόκλητη αστυνομική βία. Θέλει τους νέους φοβισμένους, άβουλους, παθητικά θύματα της κοινωνικής βαρβαρότητας των τραπεζών και των βιομηχάνων.
Η πολιτική της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης που οδηγεί στη χρεοκοπία τη χώρα δεν έχει κάτι διαφορετικό να δώσει στη νεολαία. Το δικαίωμα για την παιδεία αντιμετωπίζεται σαν κόστος που πρέπει να μειωθεί, η εκπαίδευση εγκλωβίζεται στην παπαγαλία, τις αλλεπάλληλες εξετάσεις και την κατάρτιση σε δεξιότητες που ζητά η αγορά από τον εργαζόμενο των 400 ευρώ.
Στον αγώνα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και γονιών για την ανατροπή της εκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ, υπάρχει η ελπίδα για μια παιδεία δημόσια και δωρεάν, που θα καταξιώνει το μορφωτικό αγαθό, θα απελευθερώνει τις δυνάμεις του ζωντανού στοιχείου της εκπαίδευσης και θα προσφέρει σε μια κοινωνική προοπτική πέρα από το μαύρο μέλλον της αιώνιας φτώχειας και καθυστέρησης που υπόσχεται ο κόσμος του κεφαλαίου. Αυτός ο αγώνας δεν είναι παρά η συμμετοχή στον αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας για να ανατρέψει την πολιτική του Μαύρου Μετώπου Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και όσων τη διαχειρίζονται.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς τους, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στους μαθητές. Συνεχίζουμε τον αγώνα, απαντάμε με τη συμμετοχή μας την Κυριακή 19 Φλεβάρη:
  • Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 5μμ
  • Στη Θεσσαλονίκη, στην πλ. Αριστοτέλους, στις 5μμ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα άρθρα μας