"Και να γιατί είμαι το πνεύμα της ανταρσίας, γιατί στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι κάθε φορά το μέλλον…"

Κ.Βάρναλης

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο τύπου για την Εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Συντονισμού στη Κουνινά, για το αγροτικό ζήτημα.


Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση-Συζήτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Συντονισμού και της Επιτροπής αγώνα αγροτών χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στη Κουνινά για το αγροτικό ζήτημα και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους φτωχομεσαίους αγρότες.

Ο ομιλητής, Βαγγέλης Νάνος, γεωπόνος και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλυσε τη κατάσταση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον αντιδραστικό ρόλο που διαδραματίζουν η ΕΕ, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, οι Συνεταιριστικές Ενώσεις, αλλά και  οι μεγάλες επιχειρήσεις στην διάλυση της αγροτικής παραγωγής και της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Ειδικότερα ανέφερε πως η ΕΕ ένωση παίζει το καθοριστικό ρόλο σε ευρύτερο σχέδιο «ξαναμοιράσματος της πίτας» σε λιγότερα χέρια, επιχειρήσεων, τραπεζών και μεγαλοαγροτών. Τόνισε επίσης πως, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ, κατά την οποία η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα προσπαθήσει να επιβάλει μια τεράστια αναπροσαρμογή των αγροτών-με τα νέα καταιγιστικά μέτρα-στις νέες συνθήκες που προβλέπουν τα μνημόνια, η νέα ΚΑΠ της ΕΕ και που θα εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα στον αγροτοδιατροφικό τομέα.  

Τέλος, σημείωσε πως η ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, αποτελεί μονόδρομο για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της  χώρας, ιδίως το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, και ο μόνος τρόπος για να καταργηθούν τα μνημόνια, η λιτότητα και η γερμανική επικυριαρχία στην Ελλάδα είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων, των αγροτών, των ανέργων και του οργανωμένου λαού.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγιάλειας στηρίζει την Ανεξάρτητη Κίνηση Συντονισμού και τις επιτροπές αγώνα ενάντια στη κρίση και καλεί όλους τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας να τη πλαισιώσουν, να πάρουν στα χέρια τους τα σωματεία, τους πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς και τους αγώνες ενάντια στα μνημόνιακά μέτρα, την ανεργία, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου